Marotta: Csődközelben az olasz futball

Szerző: Sandro


serie-a-logo

Az Inter sportvezetője, Giuseppe Marotta az elmúlt napokban megrezgette a vészharangokat, ugyanis a koronavírus nehéz helyzetbe kényszerítette az olasz labdarúgást.

A 63 éves Marotta párbeszédet sürget a kormánnyal, hogy minél előbb megoldást találjanak a kialakult helyzetre való tekintettel.

“Csődközelben vagyunk.” – mondta a vezető.

“Az olasz futball nehéz helyzetben, az összeomlás szélén járunk”

“A Serie A-val és a Deloitte-tal tartott közös megbeszéléseken átnéztük a veszteségeket, és a helyzet nem jó. A kiadások nem arányosak a bevételekkel.”

“Minden bevétel jelentősen csökkent, a jegyeladások kiesése 50 milliós hiányt jelent a mérlegünkben. A szponzori bevételek 20%-ot tesznek ki. Aztán ott vannak a befektetéseink, a TV-s jogok és sok más dolog.”

“A megoldás nem pénzbeli támogatás lenne a kormány részéről. Ez elképzelhetetlen. Azonban kollektíve 1-1.2 milliárd eurót adózunk. Amit akarunk az az, hogy ez az összeg később kerüljön befizetésre.

“Az egyik legnagyobb hozzájárulói vagyunk a nemzeti vagyonnak. Olyan környezetben dolgozunk, ami legkevesebb 7000 embert alkalmaz, beleértve a játékosokat és a stábtagokat is.”

“Csak az Internél 300 dolgozó van. Nagyobb figyelmet szeretnénk kapni a kormánytól, nem pénzügyi segélyt, hanem a kötelezettségeink befizetésének időbeli halasztását.

Forrás: ForzaItalia