Mihajlovic: „Nem ismertem magamra a TV-ben”

Szerző: scribacchino


Sinisa Mihajlovic hosszú interjút adott a Corriere della Sera lapnak betegségéről, és kitért 2000-es vitájára Patrick Vieirával is.

„Igazság szerint nem vagyok hős.”-mondta az 51 éves tréner.

„Az a fajta ember vagyok, aki mindig azt hangoztatja: csak bátorsággal lehet megnyerni a háborút. Én viszont féltem, sírtam, és azon rágódtam: miért? Imádkoztam Istenhez, mint mindenki más.”

„Nem nevezhetjük vesztesnek, aki nem éli túl. Ez nem egy vereség, hanem egy átkozott betegség. Nincs recept a gyógymódra, legalábbis és nem tudok róla.”

„Érezheted azt, hogy egy igazi harcos vagy, de az orvosok nélkül semmire sem mész. Az egyetlen, amit tehetsz, hogy nem adod fel az élni akarásod. A többi nem rajtad múlik.”

„Most már minden pillanatot élvezek. Azelőtt nem így volt, mindent természetesnek vettem.”

„Az egészség, a törődés számít, semmi más. A betegség hatására jobb ember lettem, aki mindig próbál optimista maradni. 3 napja elvégeztük a vizsgálatokat, vérvizsgálat, tüdő CT, csontvelővétel. Minden alkalommal ideges leszek a vizsgálatokon. Legközelebb júniusban kell őket elvégezni, aztán évente kétszer.”

Mihajlovic egy érdekes, eddig nem ismert részletet is megosztott betegségéről:

„A Sant’Orsola kórházban hamis személyazonosságot kaptam: Cgikjltfr Drnovsk voltam, egy 69 éves hajléktalan. Azért volt erre szükség, mert el akartuk kerülni, hogy a kíváncsi emberek ellepjék a kórházat, és megzavarják a többi beteg nyugalmát. Az első két kemoterápia után tényleg 69 évesnek néztem ki.

„75 kiló voltam, jelenleg pedig csupán 300 fehérvérsejt van a testemben. Könyörögtem az orvosoknak, hogy engedjenek el, többször közel álltam hozzá, hogy mindenki szeme láttára a padlóra zuhanjak.”

„Éreztem a játékoskijáróban az együttérzést magam körül.”

„A TV-ben nem ismertem meg saját magam.”

„Azt szeretném, ha senki sem szégyellné a betegségét, és önmagát tudná adni.”

A Bologna mestere kitért a 2000-es ominózus esetére is Patrick Vieirával.

„Ha valamit igazán megbántam, az a 2000-es Lazio-Arsenal Bajnokok Ligája-meccsen történt.

„Futballistaként elkövetője és elszenvedője is voltam már köpésnek, könyöklésnek, sértegetésnek, és ez Vieirára is igaz.”

„Rohadt négernek neveztem, és 3 meccses eltiltást kaptam érte. Óriásit hibáztam, ő viszont a meccs alatt folyamatosan lecigányozott.”

„Ellenünk szerbek ellen nincs rasszista kirekesztés”-tette hozzá Mihajlovic.

Football Italia