Adósával játszik ma a Milan

Szerző: Fan Gusto


Érdekes részletre hívta fel a figyelmet az Il Giornale a Milan mai Európa-liga ellenfelével kapcsolatban. Az olasz lap cikkében felfedi, hogy a Lille tulajdonosa, Gerard Lopez 117 millió euróval tartozik a Milant tulajdonló Elliot alapnak.

A Rossoneri tulajdonosi köre még akkor nyújtott segítő kezet a francia együttesnek, amikor az néhány esztendővel ezelőtt mintegy 250 millió eurós adóssággal küzdött. A kölcsönt 2021. augusztusáig kell visszafizetnie a Lillenek.

Mindenesetre az EL harmadik játéknapjának rangadóján aligha a pénzügyek játsszák majd a főszerepet. Már persze eltekintve attól az el nem hanyagolható ténytől, hogy a két csapat keretértéke között tetemes, csaknem 200 millió eurós különbség van, természetesen az olasz csapat javára.

A San Siroban ma egy első és egy második találkozik egymással, hiszen míg a Milan minden olyan sorozatban első, ahol szerepel, addig ugyanez igaz a Lillere is.

A csoport rangadója előtt Stefano Pioli arról beszélt, „fontos és nehéz” mérkőzésre számít, na meg persze – bár erről nem tett említést az olasz tréner – Zlatan Ibrahimovicra is. A svéd klasszisnak eszébe sem jut pihenőt kérni, pedig a menetrend több, mint zsúfolt.

Érdekesség – amit már a múlt héten is leírtunk, de akkor hiába –, hogy amennyiben Ibra betalál a ma 21:00-kor kezdődő találkozón , akkor ő lehet a Milan történetének legidősebb gólszerzője a nemzetközi kupasorozatokban. Ha a svéd klasszis gólt szerez, akkor Filippo Inzaghi korrekordját adja át a múltnak, aki még 2010-ben, a Real Madrid ellen volt eredményes, méghozzá 36 esztendősen és 86 naposan.

Várható kezdők:

Milan (4-2-3-1): Donnarumma; Dalot, Kjaer, Romagnoli, Theo Hernandez; Kessie, Tonali; Castillejo, Brahim Diaz, Krunic; Ibrahimovic

Lille (4-4-2): Maignan; Celik, Fonte, Botman, Reinildo; Yazici, André, Renato Sanches, Bamba; Ikone, Yilmaz

A mai nap másik két olasz érdekeltségű meccse:

18:55; Roma – CFR Cluj

18:55; Rijeka – Napoli