Pénzügyi problémák a Serie A-ban

Szerző: Fan Gusto


serie-a-logo
serie-a-logo

15 olasz élvonalbeli klubnál gondot jelent a novemberi bérek kifizetése, írja az Il Corriere dello Sport a német Frankfurter Allgemeine Zeitungra hivatkozva.

A világjárvány okozta korlátozó intézkedések az egész olasz gazdaságot megrázták, ez alól a labdarúgás sem kivétel. A stadionok bezárása ezidáig összesen 600 millió eurós bevételkiesést jelentett a Serie A csapatainak, amelyek így igencsak megsínylik ezt a periódust.

Paolo Dal Pino, a Lega Serie A elnöke a múlt héten elmondta, „nagyon aggódunk, az összeomlás szélén állunk és attól félek, hogy a korlátozásokért keservesen meg fogunk majd fizetni. Természetesen az egészség az első, de nem cselekedhetünk ésszerűtlenül, közép és hosszú távra is terveznünk kell és gondolnunk kell a következményekre is.”.

A kritikus helyzet orvoslása érdekében az olasz labdarúgó-szövetség (FIGC) és a Lega Serie A két kérvénnyel fordult az olasz kormányhoz. Az első a bérek csúsztatott kifizetését, a másik a játékosok fizetésére vonatkozó adókedvezményt veti fel, mint a szorult helyzet lehetséges megoldását.