Iachini szerint a Fiorentinának szívben és fejben is erősnek kell lennie

Szerző: Benedicto


Nem mondhatjuk, hogy történelme legszebb napjait éli a Fiorentina, a liláknak 2016 óta nem sikerült a 8. helynél előrébb végezniük, tavaly májusban pedig még a kieséstől is csupán 3 pont választotta el őket.

A Fior idén sem kezdte csúcsformában az idényt, hiszen bár az első fordulóban legyőzték a Torinot, ezt két vereség, valamint az újonc Spezia elleni döntetlen követte.

Giuseppe Iachini együttesének ma remek alkalma nyílhat a javításra, hiszen azt az Udinesét fogadja, amely a legutóbbi fordulóig pont nélkül állt a tabellán. Iachini a mérkőzés előtt elvárásai mellett a csapatot érintő nehézségekről is beszélt.

“A teljes együttes részt vesz a munkában, az új érkezők pedig fokozatosan épülnek be, de ez egy hosszú szezon lesz, és megvan mindenünk, ami a sikerhez kell.”

“A kritika természetes, ha nem jönnek az eredmények, de erősnek kell lennünk szívben és fejben is, hogy kemény munkával fejlődhessünk. Pozitív, támadó szellemiséggel rendelkező csapatot akarunk építeni, de nem sokat készülhettünk még együtt, így pedig nehéz megtalálni az egyensúlyt.”

“A szezon kezdete óta 45 edzésünk volt, ebből legfeljebb 20 tréningen tudott az egész csapat részt venni. Különösem sokat ártott Ribéry és Pezzella sérülése.”

Pezzella már visszatért és játszani szeretne holnap, de ott van Martinez Quarta is, aki alig várja, hogy bemutatkozhasson. José Callejón is játszani szeretne, de mindenkit ki kell értékelnünk az orvosi stábbal, hogy a legtöbbet hozhassuk ki belőlük.”

A gyengébb eredmények dacára Rocco Commisso, a Fiorentina elnöke nemrég megerősítette, töretlen a bizalma Iachini iránt.

“Commisso elnök úr és a klub is láthatja az elvégzett munkánk minőségét. Senkinek nincs varázspálcája, de a saját játékunkat kell játszanunk az Udinese ellen, amelynek sok tehetséges játékosa van. Az utóbbi meccseinken jól kezdtünk, de aztán visszaestünk, ezen pedig változtatnunk kell.”

Iachini 2019. december 23-a óta vezeti a Fiorentinát, vezetésével 26 meccsből 10-et megnyert eddig a csapat 9 döntetlen és 7 vereség mellett.