“Sarri nem bízott bennünk” – Pjanic

Szerző: Benedicto


Miközben a legtöbben még a soron következő bajnoki fordulókra koncentrálunk, már nyakunkon a jövő hét egyik slágermeccse, a szerda esti Juventus-Barcelona BL-rangadó. A találkozónak külön pikantériát ad a két klub közötti nyári játékoscsere, hiszen Miralem Pjanic és Arthur is hamar összecsaphat korábbi csapattársaival.

A bosnyák karmester négy torinói és kilenc olaszországi év után költözött Barcelonába, de sosem titkolta, hogy szép emlékekkel távozik Észak-Olaszországból. Pjanic a meccs előtt több témát is érintő nyilatkozatot adott, így kitért torinói éveire, Lionel Messire, vagy éppen Maurizio Sarrira is.

“Álmodtam erről a találkozóról. Először azt hittem, lehetetlen, de ahogy a csoportokat kisorsolták, hinni kezdtem benne. Nagyon boldog vagyok, hogy újra találkozhatok egy olyan klubbal, amit nagyon szeretek, és ami megmaradt a szívemben.”

Jobb most, mint a döntőben, nem igaz?– viccelődött Pjanic a párosítással kapcsolatban.

“Amikor megérkeztem Torinóba, Agnelli elnök úr fogadott. megmutatta nekem a Juventus fotóját, amely akkorra öt bajnoki címet nyert zsniórban, és azt mondta: még jobbnak kell lennünk. És mi így is tettünk.”

“A Juventus nagyon fontos szakasza volt az életemnek. A családom és én is nagyon szerettük ezt a klubot, és nagyon erősen kötődöm a szurkolókhoz is. Azt hiszem, ők is látták, milyen erősen kötődök a mezükhöz.”

“Remélem, jó csapattárs voltam. Nagyszerű bajnokokkal és nagyszerű emberekkel találkoztam, például Buffonnal, Chiellinivel és Bonuccival, de Marchisio is nagyon sokat segített nekem.”

“Azt viszont nagyon sajnálom, hogy Maurizio Sarri nem hitt az embereiben. Ez zavart engem, ezért nem volt meg közöttünk a szikra, ahogy azt Agnelli megfogalmazta, aki sosem beszél meggondolatlanul. Senki nem vonja kétségbe Sarri edzői kvalitásait, de akadtak problémák. Végül azonban hazavittünk egy újabb Scudettot, ez pedig sosem magától értetődő.”

Pjanic sok nagy bajnokkal játszhatott már együtt karrierje során, többek között a Románál Francesco Totti, a Juventusnál pedig Cristiano Ronaldo oldalán szerepelt – most pedig Lionel Messi csapattársa lehet a katalánoknál.

“Leo egy abszolút bajnok és egy hihetetlen harcos. Minden apró részletre ügyel, a gólok, a statisztikák és a győzelmek megszállottja. Győztes és vezető, de közben egy fontos személyiség is.”

Pjanic végül a Juventus legendájának, Giampiero Bonipertinek híres szavait idézve azt is egyértelművé tette, hogy szerdán győzni szeretne új klubjával, hiszen “a győzelem az egyetlen dolog, ami számít, nem igaz”?