Atalanta: kisiklás vagy tendencia?

Szerző: Fan Gusto


serie-a-logo

Talán ez lehet a mai meccs legizgalmasabb kérdése az Atalanta szempontjából. A remekül rajtoló bergamói alakulat múlt héten kijózanító pofonba szaladt bele Nápolyban, azonban a hét közepén gyorsan javított. De vajon mit hoz a folytatás a Sampdoria ellen?

„Az elmúlt szezon Marassiban lejátszott mérkőzése kőkemény volt, most sem számítok másra.” – utalt Gianpiero Gasperini, az Atalanta trénere a tavaly, a Sampdoria otthonában lejátszott mérkőzésre, ahol a felek 0-0-ás döntetlennel zártak.

Ezzel alighanem játékosai éberségére is hatni kívánt a bergamói szakvezető, ugyanis azóta lejátszottak még egy meccset, ahol az Atalanta simán, 2-0-ra győzött hazai környezetben a Samp ellen. Most ismét a Gewiss stadionban csapnak össze a csapatok.

A papírforma mindenesetre Gasperiniék mellett szól, hiszen eltekintve a múlt heti nápolyi fiaskótól kiválóan szerepelnek, olyannyira, hogy a hétközi Midtjylland elleni fölényes győzelemmel rögvest ki is köszörülték a csorbát. Itt érdemes hozzátenni, hogy az Atalanta 2019. februárja óta nem veszített el két egymás utáni Serie A meccset és legalábbis erősen kétséges, hogy ez a rossz széria éppen ma ismétlődik meg.

Persze ehhez azért Claudio Ranieriéknek is lesz egy-két keresetlen szava. A genovaiak javuló formát mutatnak. Ugyan a szezont két vereséggel kezdték, azóta viszont két sikert is arattak. Legutóbb a BL résztvevő Laziot fektették két vállra, méghozzá meglepően könnyedén. Ezzel a Blucerchiati jelenleg a kilencedik helyen tanyázik.

És, hogy kire lesz érdemes figyelni?

A hazaiaknál a nagyszerű formának örvendő csapatkapitánytól, Papu Gomeztől várják a gólokat, de nem szabad elmenni szó nélkül a hosszú kihagyás után visszatérő Josip Ilicic mellett sem. A széleken ezúttal nem az alapemberek kezdenek majd a bergamóiaknál, hiszen, ahogy Gasperini mester elmondta, „Gosens és Hateboer rengeteget játszik” nekik pihenésre van szükségük. Elől pedig hiába számíthattunk Miranchuk játékára, aki a dánok elleni BL-csata során remekül szerepelt, ő azonban ezúttal a kispadon kezd.

A másik oldalon is fontos lehet a csapatkapitány, azaz Fabio Quagliarella szerepe. Az olasz támadó újra egyre jobban mozog, úgy tűnik, sokadvirágzását éli. És bár Antonio Candreva leigazolása egyelőre nyerő húzásnak tűnik, az olasz szélső a mai napon legfeljebb csereként szállhat be. Nem úgy a balhátvéd Tommaso Aguello, aki a Lazio elleni győzelem alkalmával is nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő és ma is kezdőként bizonyíthat.

Kezdőcsapatok:

Atalanta (3-4-1-2): Sportiello; Sutalo, Palomino, Djimsiti; Depaoli, Pasalic, De Roon, Mojica; Gomez; Ilicic, Lammers

Sampdoria (4-4-2): Audero; Bereszynski, Tonelli, Yoshida, Augello; Jankto, Thorsby, Ekdal, Damsgaard; Ramirez, Quagliarella