„Bizonyítsuk be, hogy ezek eddig nem mi voltunk” – Sampdoria-Fiorentina előzetes

Szerző: scribacchino


serie-a-logo

A harmadik forduló nyitómeccsén a Sampdoria a firenzeiek otthonában kezdené meg a pontgyűjtést.

Nagyon gyengén indult a rajt Claudio Ranieri és a Sampdoria számára: a címvédő elleni sima vereséget egy kétgólos előnyből, otthon elbukott bajnoki követte az újonc Benevento ellen.

Az olasz mester motiváltan nyilatkozott a találkozó előtt:

„Egy olyan csapat ellen kell megkezdenünk a pontgyűjtést, amely rengeteget erősödött az utóbbi hónapokban.”

„A legfontosabb, hogy bebizonyítsuk: amit eddig láttunk a szezonban a csapattól, az nem a Sampdoria volt. Ismerem a játékosaim, tisztában vagyok a minőséggel, amit a keret képvisel.”-mondta Ranieri, majd kitért a Iachinivel való közös múltjára is:

„Én voltam az edzője Firenzében, és nagyon jó emlékeim vannak róla. Megnyertük a Serie B-t a Fiorentinával az 1993-94-es szezonban, és feljutottunk az első osztályba, ő viszont úgy döntött, máshol folytatja.”-nosztalgiázott a 68 éves tréner.

Egy biztos: nem lesz könnyű a genovaiak dolga, ha meg akarják szerezni első pontjukat/pontjaikat, hiszen az előző szezonban látottnál egy látszólag jóval harapósabb Fiorentina érkezik hozzájuk vendégségbe.

Iachini csapata a Torino legyőzését követően parádés meccsen szenvedett 4-3-as vereséget az Inter házigazdájaként úgy, hogy kétszer is vezetett a bajnokaspiráns ellen. Így, hogy a 3 lőtt gól ellenére is pont nélkül maradt, a Viola biztosan extrán motivált lesz, ami újabb parázs összecsapást ígér.

Merthogy a két csapat szeret gólgazdag meccseket játszani: legutóbbi 8 találkozóján összesen 33 találat esett, februárban például a Marassiban 5-1-re diadalmaskodtak a firenzeiek. Ha ehhez hozzávesszük az elképesztő tényt, hogy a Serie A első két fordulóján összesen 75 gól született, nem lehet kérdés, hogy mi legyen a programunk péntek este.

Várható kezdők:

Fiorentina (3-5-2): Dragowski; Milenkovic, Ceccherini, Caceres; Chiesa, Amrabat, Duncan, Castrovilli, Biraghi; Ribery, Kouame

Eltiltott: –

Sérült: Pulgar

Sampdoria (4-4-2): Audero; Bereszynski, Yoshida, Colley, Augello; Candreva, Thorsby, Ekdal, Jankto; Bonazzoli, Quagliarella

Eltiltott: –

Sérült: –

A mérkőzést 20:45-től a Digi Sport 2 közvetíti.