A tét a főtábla – Pioli nyilatkozat

Szerző: Fan Gusto


Ma este kilenc órától a Milan a Rio Ave vendégeként az Európa-liga főtáblájáért játszik. Lássuk hogyan nyilatkozott Stefano Pioli, a Rossoneri vezetőedzője a kulcsfontosságú találkozó előtt.

A meccsről

„Hozzá vagyunk szokva, hogy a legjobbunkat nyújtsuk, ezt kell állandósítanunk, jó mentalitással kell pályára lépnünk. Az első két selejtezőkör jól felkészített bennünket, de ugyanez igaz az ellenfelünkre is. Tisztelnünk kell őket, de tisztában kell lennünk a saját erősségeinkkel is. A ma esti találkozó jó lehetőség, hogy tovább fejlődjünk egy olyan ellenfél ellen, amely első két selejtezőjét otthonától távol nyerte meg. Nagyon technikásak, ezért végig magas szinten kell futballoznunk.”

A Rio Averől

„Szeretik kontrollálni a mérkőzéseiket. Ezt meg kell akadályoznunk, kompaktnak és agresszívnek kell lennünk, hogy mielőbb megszerezzük a játékszert és tudnunk kell, mikor kell letámadnunk vagy éppen visszább húzódnunk. Ez egy nagy meccs, a szezon első nagy céljáért küzdünk ma este. Be akarunk kerülni a csoportkörbe, ehhez pedig egy olyan csapatot kell legyőznünk, akik erősebbek, mint azok, akikkel eddig farkasszemet néztünk a sorozatban.”

A támadójátékról

„A meccstervünktől függ, hogy ki kezd majd elől. Boldog vagyok, hogy Leao ismét játékra kész, de csak öt-hat napja edz velünk. Bevethető, de még nem áll készen arra, hogy egy teljes meccset végigjátsszon. Azt hiszem, hogy Rafa (Leao – a szerk.) tavaly egy új játékstílushoz és egy új környezethez alkalmazkodott, méghozzá jól. Sokat várok tőle, mert rengeteget adhat a csapatnak.”

A védelemről

„A védősorunk jól teljesít. Minél többet játszanak együtt, annál jobban megismerik egymást. Az egész csapat jó játékára szükségünk lesz ma.”

Az egyénekről

„Remélem, nem Kessiét kell középhátvédként szerepeltetnem. Gondot jelentene, ha a két középső védőnk közül még valaki kiesne. Remélem, hogy erre nem kerül sor. Franck egy jó srác, nagyon jól összpontosít és mindig kész kisegíteni a bajban lévő társait. Diaz is jól mozgott a mögöttünk hagyott meccseken. Intenzitás tekintetében még tud fejlődni, de edzésről edzésre sokat fejlődik. Kiváló adottságokkal rendelkezik, ezt pedig meg is kell mutatnia.”

A sérülésből visszatérőkről

„Romagnoli közel áll a visszatéréshez, ha hazaértünk Portugáliából, akkor ismét velünk edz majd. Fontos lesz, hogy a válogatott szünet alatt teljesen felépüljön. Ugyanez igaz Contira is. Musacchio állapota is javul, ő a válogatott szünet után lehet újra 100%-os.”

Paquetá távozásáról

„Köszönettel tartozunk Lucasnak, mert mindig készen állt a harcra. Soha nem szenvedett hiányt szenvedélyből. Sok szerencsét kívánok neki, ő még mindig egy nagyon jó játékos.”

A kupasorozatokról

„A ránk nehezedő nyomás normális. Az AC Milan, mint klub, hozzá van szokva a nagyobb teherhez, ugyanakkor a velünk szemben támasztott elvárások megtisztelőek is. Ez azt jelenti, hogy ismét elértünk egyfajta szintet.”

A csapat fejlődéséről

„A csapat az első, nem pedig az egyéniségek. Együtt szeretnénk sikeresek lenni. Ibra nem játszik ma este sem, de ő is minden szempontból a csapat része. Húzza magával a társait.”