Maranék Nápolyi vizitje

Szerző: Fan Gusto


Mindig pikáns, ha egy északi csapat délre látogat. Ezúttal a Genoa tapasztalhatja meg testközelből a nápolyi vendégszeretetet.

Azután, hogy a nápolyi együttes a tavalyi szezon előtt zsinórban négyszer végzett a legjobb háromban, az előző idény csalódást keltő volt. Gennaro Gattuso gárdája 21 ponttal lemaradva a bajnok Juventus mögött a 7. helyen zárt és bár a kupagyőzelem gyógyír lehet a déliek sebeire, Aurelio De Laurentiis klubelnök aligha nézne jó szemmel még egy hasonló produkciót.

A ma esti lesz a Napoli és a Genoa 97. olasz első osztályú összecsapása, amelyből eddig 49-et játszottak Nápolyban a Stadio San Paoloban. A Napoli pályaválasztásával lejátszott találkozókon ezidáig 24-szer nyert a Partenopei, emellett 17 döntetlen született és csupán 7-szer örülhettek az északiak.

A Genoa legutóbb 2009 februárjában tudta elhozni mind a három pontot Nápolyból és bár a szezonnyitón Rolando Maran együttese jó futballal előrukkolva győzte le a frissen feljutó Crotonét, méghozzá úgy, hogy a régi motoros Pandeven és Destron kívül két új szerzemény is eredményes volt, hiszen góllal debütált Zappacosta és Pjaca is. Az ő gyors beilleszkedésük nagyban segítheti Maranékat abban, hogy idén még véletlenül se legyintse meg a csapatot a kiesés szele. Persze ez még nem jelenti azt, hogy a Genoa jó esélyekkel vág neki a ma esti összecsapásnak, főleg, miután kapusukra, Mattia Perinre sem számíthatnak pozitív koronavírus tesztje miatt.

Mindeközben a Gennaro Gattuso edzette társaság is remekül rajtolt a Serie A-ban. A kékek a Parma otthonában arattak kétgólos sikert. A győzelemben oroszlánrészt vállalt a Napoli csapatkapitánya, a klub színeiben 350. alkalommal pályára lépő Lorenzo Insigne is, aki góllal vette ki a részét a győzelemből. Az alacsony termetű csatár a mérkőzés után elmondta, “boldog vagyok, de még tudunk fejlődni.”. Na persze ez nem meglepő, különösen akkor, ha tudjuk, hogy az első mérkőzésen a frissen, rekordösszegért érkező Victor Osimhen csupán a cserepadról szállt be. Róla szólva Insigne elmondta, hogy “fizikuma és gólérzékenysége Edinson Cavanira emlékeztet”. A nigériai támadó egyből nagyot lendített a Napoli támadójátékán, amely a beállását követően kisvártatva meg is szerezte a vezetést.

A Napoli tehát megkezdte az utat az előrelépés felé, azonban gyaníthatóan Aurelio De Laurentiis lenyűgőzéséhez ennél sokkal, de sokkal többre lesz szükség. A következő akadályt Pandevék jelentik, akiknek minden bizonnyal lesz egy-két keresetlen szavuk a Napoli gyors felemelkedésével kapcsolatban.

Várható kezdők:
Napoli (4-3-3): Ospina; Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Hysaj; Ruiz, Demme, Zielinski; Lozano, Mertens, Insigne

Genoa (3-5-2): Marchetti; Goldaniga, Zapata, Biraschi; Ghiglione, Lerager, Badelj, Zajc, Zappacosta; Pandev, Destro