Marotta: “Conte fantasztikus munkát végez”

Szerző: Benedicto


Ma este a tavalyi ezüstérmes Inter is megkezdi szereplését a Serie A 2020/2021-es idényében. A Fiorentina elleni meccs előtt Antonio Conte és Giuseppe Marotta tartottak közös sajtótájékoztatót.

A páros jól ismeri egymást, hiszen 2011 és 2014 között a Juventusnál együtt értek el nagy sikereket, és egyre inkább úgy tűnik, hogy milánói munkájuknak is meglehet a gyümölcse. Conte első évében rögtön El-döntőig és bajnoki ezüstig vezette az Intert, idén pedig ennél is komolyabbak lehetnek a célok.

“Az a feladatunk, hogy a lehető legjobban felkészítsük a csapatot, miközben tisztában kell lennünk a jelenlegi korlátokkal is.” – kezdte nyilatkozatát a sportigazgató.

“Egy világjárvány közepén vagyunk, ami óriási problémákat okozott a sportág gazdaságának is. Minden klub nagy figyelmet fordít most a pénzügyi fenntarthatóságra.”

Conte fantasztikus munkát végez. Jól ismerjük Antoniót, ismerjük a nagyszerű munkamorálját és a remek eredményeit. A bajnoki második helyet és az Európa-liga döntőt sem hagyhatjuk figyelmen kívül.”

Marotta szép szavai ellenére persze nehéz lenne elfelejteni, hogy Conte rögtön első évében összekülönbözött a milánói vezérkarral, a nyáron pedig válságértekezlet döntött az edző jövőjéről. Marotta ugyanakkor ezt is pozitívan értékelte.

Remélem, hogy ebben a szezonban még több hasonló összetűzésünk lesz. Úgy gondolom, hogy ez jelzi igazán a növekedési vágyunkat és az elhivatottságunkat. Sportemberekként már megszoktuk a konfrontációkat, amik végül mindig pozitív eredményt hoznak.”

Az Inter ma este a szezont győzelemmel nyitó Fiorentina ellen kezdi meg bajnoki szereplését. A két csapat utolsó három egymás elleni bajnokija egyaránt döntetlennel ért véget, nem számíthat tehát könnyű startra a Nerazzurri.