Ismét enyhülnek a koronavírus-intézkedések a Serie A-ban

Szerző: Benedicto


serie-a-logo

A júniusi újraindítás óta fokozatosan igyekszik visszatérni a normál kerékvágásba a Serie A a koronavírus-járvány után. Azt követően, hogy a bajnokság múlt heti rajtját már – igencsak korlátozott számban – a lelátóról követhették a szurkolók, most a játékosokkal kapcsolatban hoztak fontos döntést az illetékesek.

A Serie A valamennyi klubjának valamennyi játékosára szigorú szabályok vonatkoznak az elmúlt hónapokban, ebbe pedig beletartozik, hogy a játékosoknak eddig négy naponta át kellett esniük egy koronavírus-teszten, függetlenül attól, hogy érintkeztek-e fertőzött személlyel.

Vincenzo Spadafora sportminiszter viszont megerősítette, hogy következő lépésként enyhítenek ezen a szabályozáson. A játékosoknak most már csak a meccseik előtt 48 órával kell átesniük tesztelésen, kivéve persze akkor, ha valamelyikük pozitív mintát produkál.

Az FIGC elnöke, Gabriele Gravina eddig is határozottan ellenezte a négy naponta történő mintavételt, de Spadafora bejelentése alapján a továbbiakban nem kell ennyire szigorú ellenőrzésnek alávetni a játékosokat.

“Az imént tájékoztattam Gravina elnök urat, hogy pozitívan bíráltuk el a mintavétel csökkentésére irányuló javaslatot, így eleget tehetünk az FIGC kérésének. A mai naptól kezdve a játékosoknak csak 48 órával a meccs kezdete előtt kell mintát adniuk, ahogy azt a külföldi példákban is láthatjuk.”

A hírt érthető módon az ezért már hosszabb ideje lobbizó Gravina is jól fogadta, aki úgy értékelt: ezzel is közelebb kerül a Serie A élete a normálishoz.

“Ez egy újabb fontos lépés. Köszönettel tartozok Spadafora miniszter úrnak és csapatának, akiknek benyújtottuk ezt a javaslatot, amelyre hosszú ideje várt a futball világa.”

“A teljes újrainduláshoz így már csak egy dolog hiányzik, a szurkolók visszatérése. A különböző intézményekkel összhangban viszont biztos vagyok benne, hogy hamarosan erre is sor kerül.”