Más lett a Juventus Pirlóval, mint Sarrival volt

Szerző: Adamo


Az olasz bajnokság (Serie A) nyitófordulójának vasárnap esti mérkőzésén a címvédő Juventus magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a Sampdoria felett. Andrea Pirlo tehát sikerrel mutatkozott be a torinói gárda kispadján, de ami még fontosabb, hogy a csapat játékán máris láthattuk az egykori legendás világbajnok játékos elképzeléseit.

A mérkőzést követően adott nyilatkozatában a rekordbajnok rutinos hátvédje, Leonardo Bonucci ugyancsak a Pirlo-rendszer változásairól beszélt:

“Alapjában véve más lett a játékrendszer, amint játszunk az új stábbal. Ahogy láthatták, a fő hangsúlyt arra tesszük, hogy intenzív legyen a játékunk, mind labdával, mind labda nélkül. Próbáljuk dominálni a középpályát, ezért a belső védők is rendszeresen fellépnek a támadásokkal. Sarri mester idején inkább csoportként mozogtunk, most egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az egy az egy elleni helyzetek, több szabadságunk van a pályán, rámenősebb letámadást végzünk.”

A Juventus egykori játékosa alapvetően 3-5-2-es felállásban játszatta az övéit, két felfutó szélső védővel, és labdákért gyakran visszalépő támadókkal.

“Elfogadjuk a változásokat, melyet az edzőváltás jelentett. Pirlo megváltoztatta a nézetünket a tavalyihoz képest, egyelőre korai lenne bármit is mondani, hogy jobb vagy rosszabb lesz, de más a felfogás, agresszívebbek vagyunk. Úgy gondolom, hogy tavaly sem volt gond a hozzáállásunkkal, elvégre zsinórban kilencedszer is megnyertük a bajnokságot, ez pedig félgőzzel nem sikerülhetett volna. A mostani stílus viszont sokkal inkább hasonlít a korábbi, Allegri-féle rendszerre. Pirlo remek játékos volt, nyilván az által kedvelt stílust szeretné viszont látni most a csapatától is” – folytatta Bonucci.

A válogatott hátvéd azt is elárulta, nem volt nehéz megbarátkozni az új edzővel:

“Természetesen könnyen elfogadtuk őt az edzőnknek, hiszen jól ismerjük őt, egykori harcos társunk. Szívesen állunk rendelkezésére, ha bármi segítségre van szüksége tőlünk, rutinos játékosoktól az öltözőben.”