Folytatja-e menetelését az AC Milan?!

Szerző: Adamo


Az olasz bajnokság (Serie A) csonka nyitófordulójának utolsó mérkőzésén hétfő este 20:45-től az AC Milan együttese a Bolognát fogadja a San Siróban.

A Rossoneri csütörtökön simán továbbjutott az ír Shamrock Rovers ellen az Európa-liga selejtezőjében, most pedig lejátszhatja első bajnoki mérkőzését az új szezonban. Emlékezhetünk rá, hogy a milánóiak az elmúlt idény júniusi újrakezdését veretlenül, 9-3-0-s mérleggel abszolválták. Az átigazolási időszak legnagyobb erősítése kétségkívül Zlatan Ibrahimovic megtartása volt, a 38 esztendős klasszis újabb egy évre marad a csapatnál. Mellette leigazolták a Brescia tehetséges középpályását, Sandro Tonalit, valamint sikerült végleg megszerezni az ugyancsak brillírozó Ante Rebicset, és lecsaptak Brahim Díazra is a Real Madridtól. Összességében még mindig átalakulóban van a Milan kerete, de már látszik a helyesnek tűnő irány, és Ibra is újabb egy évig pallérozhatja a fiatalokat. Pioli messze nem a legerősebb összeállításban játszathatja az évadnyitón az övéit, melynek azért még így is esélyesei lesznek.

A Bologna háza táján nem sok változás történt a transzferpiacon. Összességében együtt maradt az ex-Milan-edző Szinisa Mihajlovics múlt idényben 12. helyen végző csapata. A leukémia után a koronavírust is legyőző szerb tréner fogadkozott, hogy javítani szeretnék a legutóbbi, 5-1-es fiaskót, melyet július 18-án szenvedtek el a milánóiaktól. Ahogy a túloldalt Ibrától, a Rossoblú ugyancsak egy veterántól, Rodrigo Palaciótól várhatja leginkább a gólokat, és a csapat szellemi vezetését.

Nemes gesztus az AC Milan vezérkarától, hogy az első mérkőzésen, melyen a járvány óta először fogadhatnak nézőt, helyi kórházak orvosainak és egészségügyi dolgozóinak adták mára az 1000 belépőjegyet.

A várható kezdőcsapatok:

AC Milan (4-2-3-1): Donnarumma; Calabria, Kjaer, Gabbia, Theo Hernandez; Bennacer, Kessie; Castillejo, Calhanoglu, Rebic; Ibrahimovic.

Bologna (4-2-3-1): Skorupski; De Silvestri, Danilo, Tomiyasu, Dijks; Schouten, Poli; Orsolini, Soriano, Barrow; Palacio.