“90 percen át ádáz ellenségek leszünk”

Szerző: Adamo


serie-a-logo

Az olasz bajnokság (Serie A) 2020-2021-es szezonjának első vasárnapi játéknapján négy meccset rendeznek, négy különböző időpontban déltől késő estig.

Izgalmas összecsapásra lehet kilátás az oroszlánkörmeit már az elmúlt szezonban is meg-megvillogtató Sassuolo és Cagliari csapatai között 18 órától. A találkozó előzetes főszereplője a szárdok élére frissen kinevezett Eusebio Di Francesco, akinek nevét néhány évvel ezelőtt a Neroverdi kispadján ismerhettük meg:

“Lehet, hogy a csapaton nem segít, de én örülök neki, hogy a Sassuolo ellen debütálhatok. Ez a klub mindig a szívemben fog élni, de most 90 percen át ádáz ellenségek leszünk. Nagyon erős ellenféllel találkozunk, meg kell akadályoznunk a kombinatív játékukat a középpályán. Mimmo Berardi ellenfélként rendkívül irritáló játékos, biztos vagyok benne, hogy 95 percig gyűlölni fogom, de a lefújás után meg fogom ölelgetni. Nem titok, hogy annak idején nagyon szerettem volna őt leigazolni az AS Romához.”

Az 51 éves pescarai származású tréner 2012 és 2017 között irányította a Sassuolót, majd az AS Roma együttesénél töltött két esztendő után múlt ősszel a Sampdoria kispadján tűnt fel. Di Francesco a nem túl sikeres genovai tartózkodást követően a feljebb vágyó Cagliari csapatánál került kinevezésre. A szardíniai gárda a nyári szünetben megszerezte Rog, Simeone, Zappa és Sottil játékjogát, akik jó eséllyel meghatározó játékosok lehetnek. A szakember azt is megerősítette, hogy tárgyalásban állnak az Interrel Diego Godín és Radja Nainggolan leigazolása érdekében.

Eközben a Roberto De Zerbi által irányított Sasol egyelőre megtartotta domináns első négyesét, akik vezetésével akár a tavalyi nyolcadik helyet is megfejelhetik. A már említett Berardi mellett első sorban az olasz válogatottba is meghívott Caputótól várhatják a hívek a gólokat ebben a szezonban is.

A két csapat a napokban végrehajtott egymás közt egy csereüzletet: a tehetséges csatár Tripaldelli Szardíniára költözött, a hátvéd Romagna pedig a centenáriumát ünneplő egylethez került.

A várható kezdőcsapatok:

Sassuolo (4-2-3-1): Consigli; Toljan, Chiriches, G. Ferrari, Kyriakopoulos; Obiang, Locatelli; Berardi, Djuricic, Haraslin; Caputo.

Cagliari (4-3-3): Cragno; Faragò, Walukiewicz, Pisacane, Lykogiannis; Nandez, Marin, Rog; Sottil, Simeone, Joao Pedro.

A Sassuolo és a Cagliari egyaránt azzal a céllal vág neki az idénynek, hogy akár a nagyok orra alá is borsot törve, legalább az első tízben, de akár nemzetközi kupaszereplést érő helyen végezzen. Meglátjuk, hogy ebben a csatározásban jelenleg melyik klub jár előrébb, kettejük összecsapásától pedig joggal várhatunk szórakoztató, gólgazdag mérkőzést.