Két mérkőzéssel indul a Serie A új idénye

Szerző: Adamo


serie-a-logo

A koronavírus-járvány alaposan keresztülhúzta a számításokat a világ minden területén, így az olasz bajnokság (Serie A) elmúlt szezonjában is.

Az előző kiírás augusztus elején ért véget, a 2020-2021-es szezon pedig a mai nappal, szeptember 19-én már kezdetét is veszi. Menet közben ugye a tavalyi szezonban volt egy több, mint három hónapos kényszerszünet, így lett most rövidebb a két szezon közti időszak.

A Serie A új idényének megnyitóján két feljebb vágyó csapat, a Fiorentina és a Torino találkozhat egymással 18 órától a Stadio Artemio Franchi zárt kapui mögött. A Violák élén maradt a csapatot tavaly menet közben átvevő Giuseppe Iachini, aki végül a tizedik helyre kormányozta be a firenzeieket. Bár igazán nagy dobást nem hajtottak végre, a maguk szintjén Giacomo Bonaventura és Borja Valero igenis komoly erősítést jelenthet, mint ahogyan Federico Chiesa és Nikola Milenkovic – eddigi – megtartása is annak számít. Eközben az elmúlt szezont a dicstelen 16. helyen záró Bikák kispadján Moreno Longótól Marco Giampaolo vette át a gyeplőt, akitől ha túl nagy csodát nem is várhatnak, a biztosabb bennmaradást illő lenne kiharcolni. Belotti maradt, az érkezők közt pedig Verdi, Linetty és Rodríguez nevét érdemes megjegyezni.

A várható kezdőcsapatok:

Fiorentina (3-5-2): Dragowski; Milenkovic, Pezzella, Caceres; Chiesa, Duncan, Castrovilli, Bonaventura, Biraghi; Ribery, Kouamé.

Torino (4-3-1-2): Sirigu; Izzo, Bremer, Nkoulou, Murru; Meitè, Rincon, Linetty; Berenguer; Belotti, Zaza.

Az új évad első olasz focis szombat estéjén a tavalyi meglepetéscsapat Hellas Verona látja vendégül az AS Roma együttesét. A mérkőzés legfőbb pikantériája alighanem az lesz, hogy a veronaiak nagy felfedezettje, Marash Kumbulla éppen a héten igazolt át a “Farkasokhoz”. Jelenleg nehéz lenne elképzelni, hogy a Hellas meg tudja ismételni az elmúlt évi előkelő, kilencedik helyezését, bár az alapcsapat együtt maradt, és például Cetin, Magnani, Benassi, Dimarco és Favilli leigazolásával egyaránt ígéretes, rendszerbe épülő játékosokat szerződtettek. A Rómánál napjaink legnagyobb kérdése, hogy Edin Dzeko mikor távozik a Juventushoz. Paulo Fonseca még nevezte erre a mérkőzésre, és a mester állítása szerint játszani is fog. A tulajdonosváltáson áteső fővárosi gárda a nyáron véglegesítette Mhkitaryant és Veretout-t, ugyanehhez rövid volt a mercato Smalling esetében, és az említett fiatal albán védő mellett a rutinos Pedro is Giallorossi színekbe vedlett. A mai mérkőzésen akár máris választ kaphatunk, hogy a Roma elindul-e felfelé, vagy újabb mérsékelt esztendő következik.

A várható kezdőcsapatok:

Hellas Verona (3-4-2-1): Silvestri; Cetin, Dawidowicz, Gunter; Faraoni, Veloso, Tameze, Dimarco; Zaccagni, Benassi; Di Carmine.

AS Roma (3-4-2-1): Pau Lopez; Mancini, Cristante, Ibanez; Karsdorp, Diawara, Veretout, Spinazzola; Pellegrini, C. Perez; Mkhitaryan.