Hakimi: „Együtt nagy dolgokat fogunk elérni.”

Szerző: Fan Gusto


Ahogy azt már korábban tudtuk, az eddig a Real Madridhoz tartozó, az elmúlt időszakot a Borussia Dortmundnál töltő marokkói szélsővédő az Interben folytatja. A labdarúgó a héten csatlakozott is a kék-feketékhez, a klub pedig egy élő online adás keretein belül mutatta be őt a szurkolóknak.

Lássuk, hogyan válaszolt a friss igazolás Achraf Hakimi a rajongói kérdésekre:

Miért választottad az Intert és mit vársz ettől a kalandtól?

Azért választottam a Nerazzurrit, mert az edző elképzelései jól illenek az én játékstílusomhoz, ez pedig nagy hasznára lehet a csapatnak. Nagy eredményeket akarunk elérni, meg szeretnénk nyerni a Scudettot.

Mit gondolsz Antonio Contéról?

Nagyszerú tréner, igazi versenyző típus. Hatalmas a labdarúgás iránt érzett szenvedélye és mindent belead a játékosokért, a szurkolókért és a klub minden alklalmazottjáért.

Maicon örökébe lépsz?

Maicon egy elképesztő, nagyon jó fizikumú szélsővédő volt. Természetesen szeretnék annyi minden elérni, mint ő, de jobb szeretném a saját utamat járni, hogy a szurkolók olyan szívesen emlékezzenek majd rám, mint rá.

Nagyszerű idényed volt a Bundesligában; mennyire volt az hasznos tapasztalat és mire számítasz, mi lesz más az olasz élvonalban?

Nagyon sokat fejlődtem a Németországban töltött évek alatt. Érettebb, magabiztosabb és tapasztaltabb lettem. Kiváló tapasztalat volt, most pedig egy sokkal taktikusabb bajnokságban fogok szerepelni.

Felfedezted már Milánót?

Még nem volt rá időm, de azért néhány jó éttermet már kipróbáltam és azt hiszem, lesz még időm a városban barangolni. Biztosan tetszeni fog.

Melyik volt pályafutásod legszebb mozzanata?

A Bajnokok Ligája siker a Real Madriddal. Erről álmodtam gyerekkorom óta. A másik pedig a világbajnoki szereplés Marokkóval.

Ki volt a gyerekkori példaképed?

Nem kérdés, hogy Marcelo. Imádom, ahogy játszik és miután személyesen is megismerkedtünk, emberként is mély benyomást tett rám – az életöröme látszik a pályán.

Melyik a kedvenc posztod a pályán?

A pálya szélén érzem magam a legjobban. De nem számít, hogy hol számít rám az edzőm, mindenhol a maximumra törekszem.

A focin kívül szeretsz más sportokat is?

A barátaimmal padelezni (a tenisz és a fallabda keveréke) szoktunk, emellett szeretem a kosárlabdát is.

A Dortmunddal tavaly jártatok a San Siroban: milyen érzés volt itt játszani?

Lenyűgőző élmény volt. Megtapasztalhattam a szurkolók teremtette zseniális hangulatot. Most még jobb lesz, hiszen mind mellettem állnak majd.

Melyik Inter játékost kedvelted leginkább?

Samuel Eto’ot, még akkor is, ha nem ugyanazon a poszton szerepelt, mint én, ösztönzőleg hatott rám. Történelmet írt a csapattal. Mindig is kedveltem, ahogy a futballhoz áll és azt is, hogy ő Afrika jelképe, az otthonomé.

Hogy illeszkedsz majd Conte 3-5-2-es játékrendszerébe?

Azt hiszem, hogy könnyedén, mert tavaly Dortmundban ugyanezt a szisztémát használtuk. A csapat minőségét tekintve itt ez még jobban fog menni.

Melyik Inter játékosokat ismered?

Leginkább a 2010-es triplázó csapat tagjait, sok nagy bajnok játszott abban az együttesben, de rajtuk kívül is sok nagy egyéniség viselte a kék-fekete dresszt.

Mit gondoltál, amikor kézhez kaptad az Inter ajánlatát?

Azt gondoltam, hogy ez egy nagy lehetőség számomra, hogy fejlődjek. A szurkolóknak itt különleges kapcsolata van a futballal. Egy nagyszerű klubhoz csatlakozhattam.

Mik a céljaid az előttünk álló szezonra nézve?

A csapat és az én céljaim elsőként, hogy megnyerjük a Scudettot, hogy ezzel örömet szerezzünk a szurkolóinknak. Ezen kívül, hogy a tavalyi évhez képest előre lépjünk a Bajnokok Ligájában is.

Ki a gyorsabb, te vagy Alphonso Davies?

Jó kérdés! Ő tényleg nagyon gyors. Nem tudom, hogy kettőnk közül ki nyerne egy futóversenyben. Ami viszont nem kérdés, hogy öröm nézni, amit a pályán csinál.

Mit üzennél az Inter szurkolóknak?

Azért jöttem, hogy mindent beleadjak. Nagy dolgokat fogunk együtt elérni.