Acerbi kikelt a Lazio ellen, ugrott a hosszabbítás?

Szerző: Benedicto


Nemrég még úgy tűnt, abszolút biztos Francesco Acerbi helye a Lazio kezdőjében, hiszen a rutinos hátvéd 38-ból 36 bajnokin pályán volt a Sasoknál az elmúlt szezonban. Most azonban úgy tűnik, hamar véget érhet a két éve kötött házasság a felek között.

A 32 éves Acerbi szerződése jelenleg 2023-ig szól a fővárosban, de teljesítményét látva hamar napirendre került a szerződés megújításának témája. A Gazzetta dello Sport úgy tudja, hogy Acerbi 3,5 milliós éves fizetést szeretne magának kiharcolni – a Lazio ellenben ennek közel felét, 1,8 milliót fizetne bekkjének.

Maga Acerbi ugyanakkor mindkét adatot cáfolta, és elsősorban a klub hozzáállását nehezményezte a kialakult helyzetben.

“Olyan dolgokat olvastam az újságokban, amik nem voltak igazak. A számok, amiket a lapok emlegettek, tévesek voltak, sem az én kérésem, sem a klub ajánlata nem ennyi volt.” – nyilatkozott a válogatottnál tartózkodó Acerbi a RAI Sport-nak.

“Elsősorban az irritált, hogy ezeket a dolgokat az újságokból kellett megtudnom, hogy ott vitatták meg őket, és nem a megfelelő helyszínen, zárt ajtók mögött egyeztettünk róla.”

“Úgy gondolom, én megadtam a kellő tiszteletet a klubnak. Remélem, hogy cserébe megfelelő módon fognak velem tárgyalni, és nem a médián keresztül.”

“Bosszant ez a helyzet. Ha ilyen a klub hozzáállása és így folytatják majd a dolgokat, talán már nem is érdekel annyira a szerződéshosszabbítás…”

Acerbi két éve szerződött a Laziohoz, ahol 95 meccsen 5 gólt szerzett eddig. A magunk mögött hagyott szezonban a Serie A egyik legjobb védője volt, pár napja pedig kezdőként játszotta végig a válogatott bosnyákok elleni meccsét – mint kiderült, igazán banális okokból.