Elképesztő okból maradt ki a bosnyákok elleni kezdőből Chiellini

Szerző: Benedicto


Mint ismert, 1-1-es döntetlent játszott Olaszország a Nemzetek Ligája idei kiírásának első meccsén Bosznia-Hercegovina legjobbjai ellen. Az Azzurri összeállítását illetően több kritika is érte Roberto Mancini szövetségi kapitány, hiszen többek között az Aranycipős Ciro Immobile, valamint a rutinos Giorgio Chiellini is kimaradt a csapatból – utóbbi, mint kiderült, egy fatális tévedés miatt.

“Az én hibám volt. A meccs előtt megmutatták a felállást, amit elküldtünk az UEFA felé, én pedig rábólintottam. Viszont nem volt rajtam a szemüvegem, így nem láttam, hogy Acerbi neve szerepel rajta Chiellini helyett.” – ismerte be hibáját Mancini a meccs utáni sajtótájékoztatón.

A RAI Sport értesülései szerint amint a hiba kiderült, az olaszok képviselői megpróbálták elérni az UEFA-nál, hogy módosíthassanak az összeállításon, de azt a választ kapták, hogy erre csak akkor van lehetőség, ha Acerbi a meccs előtt megsérül, és a lelátóról kell követnie a meccset.

“Egyébként úgy terveztük, hogy az egyik meccsen Chiellini, a másikon pedig Acerbi játszik majd. Megkérdeztem Giorgiót, hogy ma játszana, vagy hétfőn Hollandia ellen, ő pedig a mai meccset választotta, így viszont megcseréljük majd a sorrendet.”

“Persze ez nem akkor hiba, mintha kapust választottunk volna egy védő helyett, de igen, hibáztunk.” – folytatta mea culpázását Mancini.

Chiellini így a jelek szerint hétfő este játszhatja majd le 104. meccsét a válogatott mezében.