Hivatalos az Atalanta első nagy fogása

Szerző: Benedicto


Miután évek szisztematikus munkájával az olasz élvonal tagjává vált, a magunk mögött hagyott szezonban már au európai mezőnynek is megmutatta magát az Atalanta. A csodaszámba menő BL-szereplés, na és persze az ezzel járó pénzjutalmak után nagy kérdés, képes-e tovább erősíteni keretét a bergamói gárda.

A kék-feketék ráadásul inkább eladásokkal indították a “nyári” mercatot, hiszen Castagne eladásáért 21 milliót zsebeltek be, Manciniért 13-at fizetett a Roma, de Berisha és D’Alessandro is hoztak már pénzt a konyhára.

Érkező oldalon eddig a Juventustól megszerzett Muratore (7 millió) neve szerepelt, majd rövid időn belül két transzfert is bejelentett az Atalanta: Mario Pasalic véglegesítése után hivatalossá vált Aleksey Miranchuk megszerzése is.

Az orosz középpályást már hosszú hetek óta üldözte aláírásáért az Atalanta, most pedig végleg megszerezték egyik legfőbb kiszemeltjüket. Miranchuk a héten már átesett a szükséges orvosi vizsgálatokon, ma pedig a papírokat is aláírták, így a bergamóiak hivatalosan bejelenthették az érkezését.

A rendkívül kreatív támadó középpályás a Lokomotiv Moszkvától érkezik, ahol egész eddigi karrierjét töltötte ikertestvérével, Antonnal együtt. Nem kevesebb, mint 228 meccs fűződik a nevéhez nevelőegyesülete mezében, ez idő alatt 43 góllal és 45 gólpasszal segítette csapatát.

A 25. születésnapja előtt álló Miranchuk 14,5 millió euróért cserébe érkezik Olaszországba, aminél drágábban csak kétszer igazolt játékost történelme során az Atalanta: Pasalic néhány napja 15 millióba került, Luis Murielt pedig 20-ért szerezték meg tavaly nyáron.

A hírek szerint ugyanakkor amennyiben Miranchuk később továbbállna, a Lokomotiv jogosult lesz a vételárának egy bizonyos százalékára. A 25-szörös válogatott játékos Bergamóban 4 évre írt alá, évente 2 millió eurót keres majd szerződése alapján.