A Schalkéból érkezhet váratlan erősítés a Juventushoz

Szerző: Benedicto


Gőzerővel dolgozik csapata megreformálásán a Juventus. A Zebrák az edzőcsere és a Pjanic-Arthur üzlet után megváltak Blaise Matuiditől, és folyamatban van Khedira és Higuain távozása is – utóbbival kapcsolatban maga Andrea Pirlo nyilatkozta, hogy véget ért a közös történet.

Miközben az Öreg Hölggyel kapcsolatban elsősorban a csatárkérdés a téma a sajtóban, no meg Cristiano Ronaldo és Messi ügye (a hírek szerint ugyanúgy van rá esély, hogy mindketten Torinóban kezdik meg a következő szezont, ahogy arra is, hogy egyikük sem lesz “zebra” ősztől), addig a csapat szurkolóinak nagy része a középpálya megerősítését, talán teljes átreformálását látja már hosszú ideje elsődleges prioritásnak.

Ennek persze megfelel a fent említett bosnyák-brazil csere is a Barcával, valamint Matuidi és Khedira eltávolítása is, de a munka még korántsem ért véget ennyivel. A jelek szerint azonban könnyen lehet, hogy már meg is van a Juventus legújabb erősítése: a Schalke középpályása, Weston McKennie.

A németek 21 esztendős játékosa némiképp váratlanul került képbe az olasz rekordbajnoknál, ellenben Gianluca Di Marzio transzfer-szuperhős úgy tudja, a háttérben már nagyon közel járnak a klubok a megegyezéshez.

McKennie amerikai állampolgár, a Schalke ifistáihoz 2016-ban került, majd 2017-től már a felnőtteket erősíti, azóta 91 meccsen összesen 5 gólt szerzett a csapat mezében, ebből 3-at az idei szezonban. Az amerikai válogatottban még jobban megy neki, 19 meccsen már 6-szor talált be a nemzeti csapatban. Beszédes az is, hogy tavaly nyáron, a Gold Cup döntőjében Mexikó ellen csapatkapitányként vezethette ki társait a gyepre – mindössze 20 évesen.

Di Marzio értesülései szerint az üzlet napokon belül lezárulhat, már csak a véglegesítés van hátra a tárgyalások során. McKennie először kölcsönbe érkezhet Torinóba egy évre, amiért 3,5 milliót fizet a Juve, majd 18 millióért véglegesíthetik őt – a mai árak mellett mindenképpen remek üzlet lehet ez.

Nagy munkabírású középső középpályást igazolhat a személyében a Juve, aki elsősorban a védekezés specialistája, de adott esetben a támadásokat is képes segíteni. McKennie mellett ráadásul könnyen lehet, hogy Locatelli megszerzéséért is finisbe ért a Juve, ugyanis sportigazgatójuk, Paratici a napokban a Sassuolo illetékeseivel ebédelt a fiatal olasz megszerzése céljából.

Ráadásul továbbra is napirenden van egy esetleges Thomas Partey-Bernardeschi csere lehetősége az Atletico Madriddal, így könnyen lehet, hogy valóban gyökeresen átalakulhat a nyáron a Juve középpályája.