Handanovic szerint az El-döntő csak az első lépés

Szerző: Benedicto


2012 júliusa óta a csapat játékosa, évek óta az Inter csapatkapitánya és egyik legjobbja, de még soha semmilyen trófeát nem nyert pályafutása során – Samir Handanovic ma, 36 évesen végre megtörheti a jeget.

A szlovén hálóőr korábban ugyancsak 8 évet töltött el az Udinese színeiben, ahol viszonylag kevés esélye volt trófeákért harcolni, dacára annak, hogy már akkor is a liga legjobbjai között tartották számon. 2012-es klubváltásakor nyilván abban reménykedett, hogy az egyéni mellett a csapatsikeres sem kerülik már el tovább, de erre egészen eddig várnia kellett.

Handanovic ma kapitányként vezetheti ki az övéit a gyepre, és ha az Inter sikerrel veszi majd az utolsó akadályt, ő emelheti magasba elsőként az Európa-liga-trófeát. A rutinos kapus viszont már a jövőre gondol, és arra számít, hogy a mai döntő csak az első lépést jelenti majd az Inter számára egy hosszabb, sikeresebb úton.

“Amikor megérkeztem, mindig csak a trófeákra gondoltam. Most végre harcolhatunk valami igazán fontosért, ennek a meccsnek kiindulási pontnak kell lennie.”

Szokássá kell válnia, hogy nyerünk és döntőket játszunk, úgy, mint 10-15 évvel ezelőtt. Az Inter mindig a Scudettoért és trófeákért játszott.”

“Most elértünk arra a pontra, ahol valami fontosért játszhatunk, és én büszke vagyok, hogy részese lehetek ennek. A legelső naptól kezdve nyerni akarok.

“Erősek és egységesek vagyunk csapatként. A győzelmek segítették a fejlődésünket, magabiztosabbá és óvatosabbá is tettek minket. Sokat fejlődtünk, szeretnénk kijavítani a korábbi hibáinkat.”

“Ha kell, mind kész vagyunk feláldozni magunkat, tudjuk, hogyan kell megnyerni az ehhez hasonló meccseket. Előreléptünk. A szezon kezdete óta a csapat sokkal erősebb, szilárdabb és egységesebb lett.”

Handanovic mellett a csapat uruguay-i hátvédje, Diego Godín is részt vett a sajtótájékoztatón. Godín jól ismeri a sorozatot, hiszen az Atletico Madrid játékosaként kétszer is meg tudta nyerni az Európa-ligát.

“Nincs semmilyen tanácsom, dolgozom, és mindent megteszek, hogy segíthessek. Mindannyian ugyanazt akarjuk: nyerni. Ehhez követnünk kell a megbeszélteket, és szívből kell játszanunk. A döntőket mindig szívvel játsszák le és szívvel nyerik meg.