Conte: “A történelem csak a győztesekre emlékszik”

Szerző: Benedicto


Miközben az Inter 2010 óta először játszhat finálét Európában, vezetőedzőjük, Antonio Conte első európai döntőjére készül edzői karrierje során. A Juventus és a Chelsea korábbi trénere azonban nem elégszik meg a döntővel, ugyanis ahogy fogalmazott, a történelemkönyvekben csak a győztesek neve marad fenn.

“Játékosként sok európai döntőt játszottam. Nyertem is, de többször vesztettem is. Az emberek csak akkor emlékeznek rád, ha nyersz. Egyszer megnyertem a Bajnokok Ligája döntőjét, háromszor pedig elveszítettem azt. A történelemben csak az első marad meg.” – fogalmazott Conte, aki 1996-ban, az Ajax elleni szétlövés után emelhette magasba a BL-trófeát, de 1997-ben, 1998-ban és 2003-ban is elbukta a döntőt.

“Lelkesnek és tudatosnak kell lennünk, büszkék lehetünk, hogy 10 évvel az utolsó alkalom után az Inter most újból döntőt játszhat. A történelmet a győztesek írják, csak rájuk emlékeznek. Ez extra lökést ad nekünk, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból.”

“Amikor megérkeztem a csapathoz, azt mondtam, hogy elég, ha 1% esélyt látok rá, hogy nyerjünk valamit. Ez az 1% napról napra növekszik, amióta a csapattal vagyok, a csapat mindig csodálatos akarást mutatott felém.”

“Ki kell mennünk a pályára, és megmutatni mindenkinek, hogy megérdemeljük, hogy itt legyünk – itt vagyunk, és élveznünk kell a pillanatot.”

“Mindent megteszünk, hogy örömet okozzunk saját magunknak, a klubnak, valamint a szurkolóinknak.”

Az Inter dolga ugyanakkor cseppet sem lesz könnyű, hiszen a Sevilla igazi El-specialistának számít, az elődöntőben pedig a Manchester United-ot győzték le.

A félelem szó nem része a szókincsemnek. Nagyra becsüljük a Sevillát és amiket eddig elértek, tiszteljük őket, de azért vagyunk döntőben, mert megvannak a kártyáink a győzelemhez – és a lehető legjobb módon fogjuk ezeket kijátszani.”

A Sevilla-Inter Európa-liga döntő 21:00-kor veszi kezdetét Kölnben.