Megint Messiről álmodik az Inter

Szerző: Adamo


Az elmúlt években már számtalanszor felmerült, hogy az Inter csapata szívesen látná soraiban Lionel Messit. Eddig azonban esély sem lehetett arra, hogy az argentin zsenit bárki elcsábítsa a Barcelonától, most egészen más lehet a helyzet…

A Barca múlt pénteken minden idők legsúlyosabb vereségét elszenvedve, 8-2-es (!) pofont kapott a Bayern Münchentől a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Mindez annyira elkedvetlenítette a hatszoros aranylabdást, hogy már idén nyáron el akarja hagyni csapatát. A brazil Esporte Interativo erősítette meg, hogy Messi nem akarja kitölteni jövő nyárig érvényes szerződését – ez az a forrás, amely annak idején Neymar PSG-be igazolását elsőként hozta le.

Az elmúlt napokban több rendkívüli ülést is tartott a Barcelona. A döntések értelmében menesztették Quique Setién vezetőedzőt és Éric Abidal sportigazgatót, az új trénernek pedig a klub korábbi játékosát, Ronald Koemant nevezték ki. A spanyol lapok egybehangzó véleménye szerint azonban ezek a váltások sem győzték meg Messit a maradásról, mert az argentin szerint a fő probléma a klubnál továbbra is az elnök Josep Bartomeu.

A 33 éves klasszis leigazolására Európából az Inter mellett a Pep Guardiola által trenírozott Manchester City és az ugyancsak megbízható anyagi háttérrel rendelkező Paris Saint-Germain csapatának lehet a legnagyobb esélye. Egyesek szerint Messi más kontinensen próbálná ki magát idővel, azonban idén nyáron még biztosra vehető, hogy ha vált, akkor mindezt Európán belül tenné meg, és csak néhány év múlva térne mondjuk haza, Argentínába, vagy éppen az MLS-be.

Nyilvánvaló, hogy Antonio Conte mostani 3-5-2-es hadrendjébe kevésbé illeszkedne az argentin klasszis, de Messi még mindig egy olyan játékos, aki miatt érdemes lehet felrúgni a sémákat, s új felállást kidolgozni. Arról nem is beszélve, hogy a válogatottban már nem egyszer bizonyították, hogy kiválóan megértik egymást Lautaro Martínezzel. (Csak akkor mi lenne Romelu Lukaku sorsa egy ilyen bombaszezon után?!…) Annak idején már Massimo Moratti is sokat fáradozott a leigazolásán, és Steven Zhang is nem titkoltan favorizálja az argentin klasszist. A mostani helyzet kapóra jöhet az Inter számára. Emlékezhetünk rá, hogy két évvel ezelőtt Cristiano Ronaldo átigazolása is mennyire hihetetlennek tűnt, de miután a portugál alaposan összerúgta a port Florentino Pérezzel, a Juventus kihasználta az alkalmat, és bezsákolta napjaink egyik legnagyobb klasszisát. Most így tehetnek a milánóiak is…?

Az Internél mindig is – egy be nem vallott – álom volt Lionel Messi megszerzése, amely megvalósításához talán most közelebb állhatnak, mint valaha…