Távozik a Juve világbajnoka, Matuidi Amerikába igazol

Szerző: Benedicto


Bár sorozatban 9. bajnoki címét begyűjtötte, a BL-ből már a legjobb 16 között búcsúzni kényszerült a Juventus. A Zebráknál igen komoly átalakítások várhatóak a nyáron, amelynek csak első lépése volt Maurizio Sarri menesztése és Andrea Pirlo kinevezése vezetőedzőnek.

A következő lépés a keret jelentős átalakítása lehet, olasz sajtóhírek szerint Fabio Paratici sportigazgató igen hosszú névsort kapott azokról a játékosokról, akiknek új csapatot kell keresnie az idén, többek között Khedira, Higuain, Matuidi, Bernardeschi, De Sciglio és Douglas Costa neveivel.

Az egyik legelső távozó a Zebrák rutinos franciája, Blaise Matuidi lehet. A világbajnok játékos három éve erősíti a csapatot, de már viszonylag hosszabb ideje pletykálnak a távozásáról, amit az is erősít, hogy Matuidi idén már 33. születésnapját ünnepelte.

A jelek szerint a távozására akár már órákon belül hivatalosan is sor kerülhet, miután több egyéb forrás mellett többek között Gianluca Di Marzio is kész tényként közli, hogy a középpályás megegyezett a klubváltásról az Inter Miami együttesével. Az MLS-ben szereplő gárda tulajdonosai között találjuk többek között David Beckham-et is.

Bár a távozás hírére valószínűleg kevés Juve-szurkoló dől a kardjába bánatában, hatalmas bevételre semmiképpen sem számíhatnak Torinóban, ugyanis Matuidi a hírek szerint ingyenesen kerül új csapatához annak ellenére, hogy egy év még hátravolt a szerződéséből.

Di Marzio úgy tudja, hogy a francia már ma átesik Amerikában az orvosi vizsgálatokon, így hamarosan megtörténhet a hivatalos bejelentés is. Matuidi három év, 133 meccs és 8 gól után int búcsút a Zebráknak.