A Leverkusen halálos kontráiban látja a továbbjutás kulcsát Conte

Szerző: Benedicto


Semleges helyszínen, Németországban vág bele az Európa-ligát lezáró “minitornába” az Inter. A Nerazzurri múlt hétn meglehetősen simán ejtette ki a Getafét, ma azonban nehezebbnek ígérkező feladat vár rájuk a Leverkusen ellen.

A német klub bár erős szezont futott, mégsem lehetett elégedett az idény végén, hiszen 2 ponttal lemaradtak a BL-indulást érő 4. helyről a Bundesligában, így jövőre is csak az Európa-ligában vitézkedhetnek majd. Kivéve persze, ha megnyerik az idei sorozatot, amihez viszont elsőként Conte fiainak is lesz egy-két szavuk.

A kék-feketék mestere, Antonio Conte meccs előtti nyilatkozata azt sejteti, hogy alaposan felkészültek a Leverkusen játékából, így tisztában vannak az erősségekkel és a gyenge pontjaikkal is.

“A Bayer Leverkusen nagyon veszélyes az ellentámadások során, nagyon kell vigyáznunk, hogy ne hagyjunk nekik szabad teret, ellenkező esetben halálosak is lehetnek a kontráik.” – válaszolt Conte a Sky Sport kérdésére a mérkőzés előtti sajtótájákoztatón.

“Amire szükségünk van, az az egység, valamint hogy a begyakoroltak szerint tegyük majd a dolgunkat a labdás és a labda nélküli játékok során is. Az ilyen meccseket gyakran apróságok, részletek határozzák meg, szóval a koncentráció kulcsfontosságú lesz.”

“Azt várom, hogy a kemény munkánk hosszú távon megtérül. A csapatnak csak arra kell fókuszálnia, amiben a legjobb, azaz a futballra. Ez minden edző álma.”

A leendő győztes lép ma pályára?

A világbajnok német labdarúgó, Andreas Brehme nemrég azt nyilatkozta: véleménye szerint ennek a párharcnak a győztese nyeri majd az Európa-ligát. Brehme mindkét oldalt a magáénak érezheti egy kicsit, hiszen a Leverkusen honfitársa, az Interben viszont játékosként 4 évet töltött el.

“Ezeken a meccseken nincsenek favoritok, mivel ha eléred a negyeddöntőket és elődöntőket, ott már bármi megtörténhet.” – vélekedett Conte.

“Ahogy azt már a Getafe elleni meccs előtt is mondtam, most be kell bizonyítanunk, hogy megérdemeljük a helyet a legjobb négy között. A Getafe ellen bizonyítottuk, hogy megérdemelten vagyunk a legjobb nyolc között, most ki kell érdemelnünk az elődöntős pozíciónkat.”

“Pozitívnak kell maradnunk, minden nap a végső cél érdekében dolgozunk. Nem szabad csalódottan fejeznünk be ezt a sorozatot, ha viszont mindent beleadunk, mindenképpen elégedettek lehetünk majd.”

Az Inter-Leverkusen márkőzés 21:00-kor veszi kezdetét Düsseldorfban, a győztes a Shakhtar Donyeck-Basel összecsapás továbbjutójával mérkőzik majd a döntőbe jutásért.