Balhé Milánóban, Conte máris távozhat?

Szerző: Benedicto


Bárhonnan nézzük, nem volt ebben az évtizedben sikeresebb szezonja az Internek, mint a 2019/2020-as esztendő. A Nerazzurri bár lecsúszott a bajnoki címről, végül mindössze egyetlen pont választotta el őket a Juventustól, 82 pontot gyűjtöttek – azaz pontosan annyit, amennyit 2010-ben, a híres triplázás évében.

Az ezüstérem szintén rég nem látott vendég Milánó kékebbik felén, hiszen utoljára 2011-ben, a Milan bajnoki címe alkalmával volt Itália második legjobb csapata az Inter.

Az elmúlt évek után tehát abszolút sikerként is elkönyvelhetjük milánói szempontból ezt az idényt, a háttérben azonban a jelek szerint most sem nyugodt a helyzet. Olyannyira nem, hogy könnyen lehet: Antonio Conte már a szezon végén távozik a csapattól.

“A csapatom dicséretet érdemel, mert megmutatta a szívét és a karakterét a szezonban, valamint bizonyította, hogy a kritikák nem voltak jogosak. Ez egy nagyon intenzív év volt, főleg nekem, szóval most mindenkinek lesz ideje átgondolni a következő lépéseket. Nem volt könnyű.” – nyilatkozott Conte a Sky Sport-nak csapata Atalanta elleni meccse után, ahol egy 2-0-s győzelemmel bebiztosították maguknak az ezüstöt.

Nem kaptunk védelmet a klubtól, sem a játékosokat, sem engedm nem védtek meg, nem ismerték el a munkánkat. Ha közelebb akarsz kerülni a Juventushoz, erősnek kell lenned a pályán, de azon kívül is.”

“Személyesen kell beszélnem az elnökünkkel. Ha gyenge vagy, nem védheted meg a játékosaidat és az edződet.

Az ilyen mértékű nyílt megnyilvánulás a saját vezetőség ellen nagyon ritka az élfutballban, így egyáltalán nem meglepő, hogy az elmúlt napokban már Conte távozásáról szólnak a hírek. A korábbi szövetségi kapitány évi 12 millió eurós fizetést kap, szerződése még két évre szól, és csupán tavaly nyáron érkezett meg az Interhez, de olasz lapok szerint az is elképzelhető, hogy a kontraktust közös megegyezéssel felmondják majd.

Sőt, az olaszok már azt is tudni vélik, hogy ki lehet az utódja: ugyanaz a Massimiliano Allegri válthatja őt, aki 2014-ben a Juventus padjára is leült Conte távozását követően. Akkor fényesen bejött az edzőcsere nem csak a klubnak, de a toszkán szakembernek is, hiszen 5 év alatt 5 bajnoki címet és 4 Olasz kupát nyert csapatával Allegri.

Vajon Allegri lesz az, aki ismét bevégzi Conte munkáját, és bajnoki címre vezeti az Intert?