“Nem akarunk mi dönteni a kiesésről”

Szerző: Adamo


serie-a-logo

Az olasz bajnokság (Serie A) 38., utolsó fordulójának vasárnap esti programjában fog eldőlni, hogy a Lecce vagy a Genoa búcsúzik harmadikként az első osztálytól. Korábban a SPAL és a Brescia már kiesett, jelenleg pedig a Grifoni egy ponttal, és jobb egymás elleni eredménnyel áll jobban a salentóiaknál.

A szezonzáró játéknapon a Genoa a Hellas Veronát fogadja, a Lecce pedig a Parma ellen léphet pályára. A pugliaiak csak abban az esetben maradhatnak bent, ha nyernek, a Genoa pedig nem szerzi meg a 3 pontot. Minden más esetben az északiak hosszabbítják meg tagságukat.

Az olasz sajtóban sokan előre lejátszottnak vélik a kérdést, mivel az idei szezonban erőn felüli teljesítményt bemutató Hellas Verona edzője korábban több ízben is a Genoánál dolgozott. Ivan Juric azonban igyekezett minden kételyt eloszlatni:

“A lehető legerősebb összeállításunkban fogunk pályára lépni, komoly, sportszerű mérkőzést fogunk játszani. Elszomorít, hogy sokan azt hiszik, szándékosan hagyni fogjuk magunkat. Ez nem igaz, nem így lesz. Nyilvánvaló tény, hogy hosszú éveken át voltam a klub kötelékében, és hogy például Miguel Veloso elvette az elnök lányát, de attól még profik vagyunk.”

A kiesésről döntő Genoa-Hellas Verona és a Lecce-Parma mérkőzés egyaránt vasárnap este 20:45-től veszi kezdetét.