Szépen búcsúzna a Brescia

Szerző: Ragnotti


A már kiesett Brescia otthonába látogat a Ranieri által az élvonalban tartott Sampdoria az olasz bajnokság záró fordulójának nyitómeccsén. A másodosztályba zuhant együttes hattyúdala lehet a mai összecsapás.

A Brescia számára korábban biztossá vált, hogy búcsúzni kényszerül az első osztálytól, Mario Balotelli és Sandor Tonali sem tudta bent tartani az együttest az első osztályban. Az olasz futball egyik legnagyobb tehetsége minden bizonnyal elhagyja a gárdát, és vélhetően az Inter játékosa lesz a következő szezontól. Állítólag előbb kölcsönbe érkezik a középpályás, majd később négy évre lesz a kék-feketék labdarúgója.

Lopez mester a következő keretet nevezte meg a találkozóra:

Joronen
Sabelli
Mateju
Tonali
Gastaldello
Ndoj
Spalek
Zmrhal
Donnarumma
11 Torregrossa
12 Andrenacci
15 Cistana
16 Ghezzi
18 Ayé
19 Mangraviti
22 Alfonso
24 Viviani
27 Dessena
29 Semprini

Bisoli, Papetti és Skrabb is hiányozni fog sérülés miatt a gárdából.

A genovaiak már több fordulóval ezelőtt kiharcolták a biztos bentmaradást. Ennek köszönhetően kicsit le is engedett a gárda, hiszen előbb a Genoa elleni városi derbin, majd a Juve és a Milan ellen is kapitulált a Samp. Utóbbi kettő érthető és papírforma, a Genoa elleni ellenben megbocsáthatatlan a szurkolóik számára.

Ma Chabot, D’Amico, Ekdal és Bereszynski is hiányozni fog sérülés miatt.

Ranieri szépen szeretne búcsúzni az idénytől, ennek megfelelően győzni szeretne a Brescia ellen. Az ősz mester már megkezdte a tárgyalásokat, egyeztetéseket a vezetőséggel az erősítésekkel kapcsolatban, hogy a következő szezonban ne kelljen izgulni a bajnokság zárásáig a csapat jövőjével kapcsolatban.

A Samp kerete:

Kapusok: Audero, Falcone, Raspa.
Védők: Augello, Chabot, Colley, Depaoli, Ferrari, Murru, Rocha, Tonelli, Yoshida.
Középpályások: Askildsen, Bertolacci, Jankto, Léris, Linetty, Thorsby, Vieira.
Csatárok: Bonazzoli, Gabbiadini, La Gumina, Maroni, Quagliarella, Ramirez.

A két együttes legutóbb Genovában találkozott egymással, akkor 5-1-re ütötte ki a Sampdoria mai ellenfelét. Jankto egy gólt szerzett és két gólpasszt is adott, Quagliarella pedig duplázott.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik, Michael Fabbri játékvezető dirigálja majd. A DIGI Sport 1 élőben közvetíti.