Serie B: feljutott a Crotone

Szerző: Adamo


serie-b-logo

Crotone csapata az olasz másodosztályú bajnokság (Serie B) 36. fordulójában aratott győzelmével, valamint a harmadik helyezett Spezia pontvesztésével péntek este bebiztosította, hogy az utolsó két kör eredményeitől függetlenül feljutott a Serie A-ba.

A calabriai együttes két év után tér vissza az élvonalba, ahol ősszel története harmadik szezonját kezdheti meg. A 2016-2017-es szezonban abszolút újoncként bravúros módon maradt bent, egy évvel később viszont kiesett a legmagasabb osztályból. A korábban játékosként az AC Milanban is megforduló Giovanni Stroppa kisebb megszakítással már két éve irányítja a “Cápákat”, és a második évében elérte a meghatározott célt, az élvonalbeli tagság kiharcolását.

A Livorno elleni 5-1-es győzelem alkalmával szerzett duplája jóvoltából Simy egyedül vezeti a másodosztály góllövőlistáját, így könnyen lehet, hogy az idény gólkirályát is a Crotone fogja adni.

A másodosztályból az első két helyezett automatikusan feljutott, míg a harmadiktól a nyolcadik helyig végző csapatok pedig a playoffban vesznek részt a bajnokság végeztével, melynek győztese szintén csatlakozhat a Serie A-s mezőnyhöz.

A Serie A-ból a SPAL és a Brescia már biztosan kiesett, a harmadik kieső pozíciót jelenleg a Lecce foglalja el.