Pioli kiérdemelte a bizalmat

Szerző: Adamo


Az újrakezdés óta fantasztikus formában menetelő AC Milan együttese a közelmúltban megerősítette, hogy Stefano Pioli marad a csapat edzője. A korábbi híresztelésekkel ellentétben továbbra is bíznak a rutinos szakemberben, Ralf Rangnick pedig mégsem érkezik a Rossonerihez.

A Serie A júniusi folytatásában a Milan 9 forduló alatt még nem talált legyőzőre, hét győzelem mellett csupán kétszer játszott döntetlent. Sokak szerint a télen igazolt Zlatan Ibrahimovic jelenléte nagyon sokat számít, de egyre többen úgy vélik, hogy az 54 éves pármai szakember munkája is beérett. Így látja a Milan vezetése is, amely a következő szezonban is lehetőséget fog adni a csapat irányítását az idény közben átvevő Piolinak.

A korábban a Lazio, az Inter és a Fiorentina csapatánál is viszonylag korán kudarcot valló Pioli 2022-ig hosszabbított szerződést:

“Boldog és büszke vagyok a bizalom okán, amit a Milantól kapok. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, különösen a szurkolóknak, akiket borzasztóan hiányolok a stadionból. Ahogy már többször is elmondtam, a jövőnek most jött el az ideje, koncentráltnak és magabiztosnak kell lennünk, és egy csapatként kell játszanunk. Egy kivételes út elején járunk, de ha így folytatjuk a munkát, tovább fejlődünk, és egyre versenyképesebbek leszünk.”

A Serie A 36. fordulójában veretlenek rangadója következik a két rivális szomszédvár, az Atalanta és az AC Milan közt. A két lombardiai ellenlábas péntek este 21:45-től mérkőzik meg egymással.

Az AC Milan eredményei a bajnokság újrakezdése óta: