Lazio: “mágikus este volt”

Szerző: Adamo


A Serie A 35. fordulójának csütörtök esti zárómeccsén a Lazio csapata hátrányból fordítva, 2-1-re diadalmaskodott hazai környezetben a Cagliari ellen.

Az előző öt mérkőzésén csupán egyetlen pontot szerző, rendszerint több sebből vérző római gárda számára a három pont gyakorlatilag a jövő évi Bajnokok Ligája-szereplés bebiztosítását jelentette. Simone Inzaghi csapata a szárdok legyőzésével már biztosan a tabella első négy helyének valamelyikén fogja zárni a 2019-2020-as szezont. (Már csak abban az esetben nem jöhet létre a BL-be való visszatérés, ha a negyedik helyen végeznek, miközben az AS Roma megnyeri az Európa-ligát, a Napoli pedig a BL-t, így mindketten jogosultságot szereznek a következő idénybeli BL-szereplésre.)

“Mágikus és nagyon fontos este volt a csapat történetében. Tizenhárom év után térünk vissza a Bajnokok Ligájába, miután az elmúlt időszak gyengébb eredményei után porainkból támadtunk fel. Őszintén szólva, a rossz előjelek ellenére biztos voltam a győzelmünkben, még a hátrányba kerülésünk után is. Jó kezekben van a klub, bízom a vezetőség további, eredményes munkájában. Októbertől nyilvánvalóan valami új vár ránk, három naponta fogunk mérkőzéseket játszani, de biztos vagyok benne, hogy készen fogunk állni” – vélekedett a csapat mezében annak idején játékosként a BL-ben is pályára lépővezetőedző.

Az idei szezonban sokáig úgy tűnt, hogy a Lazio reális eséllyel törheti meg a Juventus nyolcéves hegemóniáját, azonban az újrakezdéssel járó erőltetett program és sérüléshullám keresztülhúzta a rómaiak számításait. Ennek ellenére a “Sasok” a negyedik helyen mindössze két ponttal vannak lemaradva a második Atalantától, és egy ponttal a harmadik Intertől.

Ciro Immobile 31 találatával vezeti a Serie A góllövőlistáját egy góllal Cristiano Ronaldo előtt, az európai Aranycipő-versenyben pedig már csak három találat a lemaradása az éllovas Robert Lewandowski mögött.

A folytatásban a Lazio vasárnap este 19:30-as kezdettel léphet pályára a kilencedik helyezett Hellas Verona vendégeként.