A Juventus még mindig nem a régi

Szerző: Adamo


Váratlan fiaskóba szaladt bele a listavezető Juventus gárdája csütörtök este a Serie A 35. fordulójában az Udinese vendégeként. A torinói legénység az első félidőben megszerezte a vezetést, a szünet után azonban a sokkal motiváltabb Friuliani fordítani tudott, és mindhárom pontot otthon tartotta a bajnoki cím legfőbb várományosával szemben.

A bajnokság újrakezdése után még nagyszerű formát mutató Juventus az utóbbi időben kétségkívül ismét megtorpant. Amíg az Öreg Hölgy június végén az első négy meccsét mind megnyerte, addig az utolsó öt fordulóban csupán egyetlen győzelmet aratott. Cristiano Ronaldóék az Udinese mellett az AC Milantól is kikaptak, az Atalanta és a Sassuolo elleni pontmentés alkalmával pedig inkább az ellenfélnek állt a zászló. Ebben az időszakban kizárólag a több sebből vérző Laziót győzték le, amely féltucat stabil kezdőt hiányolt és ifijátékosokat küldött be a cserepadról.

A szurkolók körében egyre több kritika éri a Juventus múlt nyáron kinevezett mesterét, Maurizio Sarrit. A sajtóban is felmerültek pletykák, mely szerint Mauricio Pochettinóval készülnek helyettesíteni a nápolyi szakembert, melyet azonban a sportigazgató azonnal megcáfolt:

“Méghogy Sarri távozna? Mindez puszta találgatás a sajtó részéről. Nem kétséges, hogy Sarri lesz a Juve edzője az új szezonban is” – fogalmazott Fabio Paratici.

Nagyon úgy tűnik, hogy hosszabb távon Sarri még mindig nem találta meg a közös hangot a csapattal, és/vagy Allegri embereit még nem tudta a saját rendszeréhez igazítani. Mindenesetre három fordulóval a vége előtt 6 ponttal előzik meg az Atalantát, a bajnokság még mindig a Juventusnak áll, de újabb botlások esetén akár még nagyon izgalmas lehet a bajnoki hajrá.

A sorozatbeli kilencedik bajnoki címére hajtó Juventus legközelebb vasárnap este 21:45-től a vesztes városi rangadó után lévő Sampdoriát fogadja.

A Juventus eredményei a bajnokság újrakezdése óta: