Lazio: “nem érdemeljük meg a kritikát”

Szerző: Adamo


A Juventus elleni hétfő esti rangadó 2-1-es elvesztésével a kényszerszünet óta több sebből vérző Lazio végleg lemondhat a húszéves álmáról, a Scudetto újból elhódításáról.

A római gárda első csapatának kispadját 2016 óta betöltő tősgyökeres Laziós, Simone Inzaghi abszolút nem elégedetlen csapatával:

“Vannak problémáink az újrakezdés óta, de rendkívül büszke vagyok a csapatomra. A srácok bebizonyították az idei szezonban, hogy mennyire karakteres csapat. Senkitől nem érdemeljük meg a kritikát, hiszen már most 14-gyel több pontot szereztünk, mint tavaly. Emellett megnyertük a Szuperkupát és minden esélyünk megvan rá, hogy egy évtized után újra szerepeljünk a Bajnokok Ligájában.”

Be kell látni, hogy a Lazio kerete egyébként sem túl mély a bajnoki címhez való versenyfutáshoz, a mostani erőltetett menetben pedig esélyük se lehetett. Pláne, hogy jelenleg is alapemberek egész sorát nélkülözik: Lulic, Leiva, Radu személyében három vezért vesztettek el korábban az idény hátralévő részére. Mostanság pedig Luis Alberto, Correa és Marusic játékára sem számíthatnak. Néhány héttel ezelőtt volt olyan mérkőzés, amikor Luiz Felipe, Immobile és Milinkovic-Savic ugyancsak egyszerre hiányzott.

A Lazio előnye a BL-indulást érő negyedik helyen 11 pont a városi rivális AS Roma előtt. A BL-ben legutóbb 2007-ben szereplő “Sasok” valószínűleg már csak akkor maradhatnak le az indulásról, ha az AS Roma az Európa-ligát, a Napoli pedig a BL-t nyeri meg idén. Ebben az esetben a két klub a top4-en kívüliként automatikusan tagja lenne a Bajnokok Ligája jövőévi mezőnyének, a szabályok értelmében pedig egy országból ötnél több csapat nem indulhat a sorozatban.