Ronaldo hűséges marad az Öreg Hölgyhöz

Szerző: Adamo


A bajnoki listavezető Juventus nagy lendülettel halad az újabb címvédés felé. Látszólag minden rendben, és a gárda legnagyobb csillaga is elkötelezett a maradás iránt.

Cristiano Ronaldo a tavalyi, időnként mérsékeltebb teljesítménye ellenére az olasz bajnokság (Serie A) aktuális szezonjában legszebb napjait idéző, ihletett formában futballozik. A 35 éves portugál világklasszis 28 bajnoki mérkőzés után 28 gólnál jár, ezzel a Juventus történetének első játékosa az elmúlt 60 évben, aki átlépte a negyedszáz gólos határt.

A két évvel ezelőtt a Real Madridtól 117 millió euró ellenében átigazoló Ronaldo a helyi Tuttosport értesülései szerint a következő idényre is biztosan maradni fog a Juventus alkalmazásában. A torinói forrás úgy tudja, hogy az időnként felmerülő MLS-szál és a PSG érdeklődése ellenére az ötszörös aranylabdás továbbra is motivált, hogy a zebramezesekkel érjen el minél több sikert.

Ronaldo a Serie A góllövőlistája második helyén már csak egyetlen találattal van lemaradva Ciro Immobilétől, és az európai Aranycipő-versenyt 34 góllal vezető Robert Lewandowski is abszolút befogható még számára.

A Juve sztárja 35 évesen még mindig elnyűhetetlen, a bajnokság júniusi újrakezdése óta mind a hat meccsen betalált. A bajnoki találatok számában már biztosan felülmúlja az elmúlt három szezonbeli teljesítményét, és ha így folytatja, még a két évvel ezelőtti 44 gólos mutatójára is veszélyes lehet, hiszen 32 gólt szerzett 40 pályára lépés alatt minden sorozatot figyelembe véve.