Megújítaná kiválósága szerződését a Napoli

Szerző: Adamo


A Gennaro Gattuso szezonközi kinevezése óta valóssággal megtáltosodó Napoli együttese a sikeres jövő kiépítésén dolgozik. Ugyan több meghatározó játékos is távozni készül, Mertens hosszabbított a csapattal, Insige nem eladó, és egy újabb erősséget kötnének magukhoz.

Nicoló Schira információi szerint a nápolyi klub elöljárói 2025-ig meg akarják hosszabbítani Fabián Ruíz még két évig érvényes szerződését. Az újonnan megkötésre kerülő megállapodás mostani fizetése több mint dupláját, évi 3.2 millió eurót garantálna számára. Valamint a Barcelona és a Real Madrid élénk érdeklődése okán még 100 millió euró feletti kivásárlási ár is rögzítésre kerülne az új kontraktusban.

A 24 éves spanyol karmester 2018 nyarán 30 millió euró ellenében igazolt a Real Betistől a Napoli csapatához, ahol rendkívül elégedettek a teljesítményével. Ruíz az elmúlt szezonban 40 tétmérkőzésen lépett pályára a még Carlo Ancelotti által dirigált csapatban, megbízható teljesítménye révén a 2019-ben a spanyol válogatottban is bemutatkozhatott. Az idei évadban már 27 bajnokival és 7 BL-találkozóval együtt 39 fellépésnél jár, és a Coppa Italia megnyerésével már egy trófeát is elhódított a Partenopei futballistájaként.

A Napoli a kupagyőzelem mellett csupán egyetlen bajnokit veszített el a bomba formában száguldó Atalanta ellen az újrakezdés óta. Továbbá egyszer ikszelt múlt vasárnap az AC Milannal, azon kívül viszont mind a négy Serie A-s meccsét behúzta, beleértve az AS Roma és a Hellas Verona elleni sikereket.