Továbbra is töretlen a bizalom Conte iránt

Szerző: Adamo


Az olasz bajnokság (Serie A) 2019-2020-as szezonja meglehetősen furcsa összképet mutat. Mindez nagyrészt köszönhető az idény kétharmadánál bekövetkezett 103 napos kényszerszünetnek.

Az idénynek nagy reményekkel nekivágó Inter csapata az újrakezdést követően alighanem végleg lemondhatott halvány bajnoki álmairól. A milánói gárda a legutóbbi két meccsén kifejezetten alul teljesített, hazai pályán kapitulált a Bologna ellen (1-2) és csak 2-2-es döntetlent ért el a Hellas Verona ellen. Összességében a júniustól újrakezdődő bajnokságban 3-2-1 a csapat mérlege. Ezzel önmagában még nem is lenne baj, de a fenti két meccs olyan volt középcsapatok ellen, melyet egy bajnoki címre törő együttesnek kötelező lett volna hoznia.

Gianluca Di Marzio legfrissebb információi szerint teljes a türelem Antonio Conte vezetőedző irányába, aki a múlt nyáron megkezdett újjáépítést a következő szezonban is folytathatja. Az olasz válogatott egykori szövetségi kapitánya a tavaly nyári és az idei januári átigazolási időszak alkalmával is hozott már néhány olyan játékost, amelyekkel a saját rendszerét kezdte kiépíteni, és nyilván a következő mercato alkalmával is erre lehet számítani. A legutóbbi szigetországi hírek szerint Emerson Palmieri és Olivier Giroud neve is ott szerepel a mester radarján.

Conte hosszútávú építkezése még meghozhatja a gyümölcsét, de természetesen hatalmas kérdés lesz, hogy Lautaro Martínez végül bedől-e a Barcelona hívószavának, vagy pedig marad az egyesületnél, s távozása esetén miként használják fel az érte kapott összeget.