Megduplázhatja Lautaro fizetését az Inter

Szerző: Benedicto


Tovább folytatódik a Lautaro Martinez-saga. Az argentin támadó az elmúlt hónapokban az egyik legfelkapottabb név lett a piacon, és sokáig szinte biztosnak tűnt, hogy a következő szezont a Barcelona játékosaként kezdheti majd meg.

A jövő hónapban 23. születésnapját ünneplő argentint két éve szerződtette az Inter nevelőegyesületétől, a Racing Club-tól, Lautaro pedig hamar a kék-feketék szurkolóinak egyik kedvence lett. Első szezonjában még “csak” 9 gólig jutott 35 tétmeccsen, de az idei évben abszolút vezére lett a csapatnak: 37 találkozón már 17 gólnál jár, Lukakuval kiegészülve a liga egyik legjobb csatárpárosát alkotják.

Katalán vágyak

A katalán óriás, a Barcelona figyelmét már korábban is felkeltette Lautaro, amiben szerepe lehet akár Martinez válogatottbeli csapattársa, Lionel Messi szavának is. A gránátvörös-kékek régóta üldözik Lautaro aláírását, a korábbi hírek legalább egy tucat különböző Barcelona-játékost emlegettek már, mint lehetséges cserealap.

Az Inter szándékai azonban egyértelműek: nem szeretnének megválni egyik legnagyobb értéküktől. A támadó szerződése ellenben tartalmaz egy 111 milliós kivásárlási árat, a Nerazzurri vezetősége pedig korábban tiszázta már a helyzetet: ha akarják őt Spanyolországban, fizessék ki ezt az összeget, másképpen szó sem lehet üzletről.

Csavar a sztoriban, hogy a kivásárlási záradék a mai nappal lejár Lautaro szerződésében, ami sokadjára is újrakeveri a kártyákat. Innentől minden a két klub szándékain múlik: az Inter elméletben akár egy, a 111 millió eurót nagyságrendekkel meghaladó ajánlatra is nyugodtan mondhat nemet, a Barcánál viszont éppen azt tervezik, hogy a klauzula megszűnése után alacsonyabb vételárat harcolhatnak majd ki a tárgyalásokon.

Dupla vagy semmi

Az Inter mindenesetre a jelek szerint mindenáron megőrizné támadóját, olyannyira, hogy a Gazzetta dello Sport értesülései szerint hajlandóak lennének megduplázni Lautaro fizetését. A fizetése megduplázása persze bárkinek jól esne, de itt nem is akármilyen pénzekről van szó: az argentin jelenleg 2,5 millió eurós gázsiért kergeti a bőrt, ezt emelné meg 5 millióra a csapat vezérkara.

Apró bökkenő, hogy ez az összeg még mindig csupán fele a Barcelona által kínált 10 milliós éves fizetésnek…

Lautaro Martinezt egyébként jelenleg is 2023-ig tartó szerződés köti Milánóba, a formája ugyanakkor nem mondható optimálisnak: a bajnokság újraindítása óta csupán egy gólt szerzett, rögtön a legelső, Sampdoria elleni meccset döntötte el csapata számára.