Napoli: Osimhen már zsebben, Milik fél lábbal Torinóban?

Szerző: Benedicto


Bár még a bajnoki küzdelmek is javában zajlanak, már az átigazolási időszak is beindult a futball világában, így Olaszországban is – többek között a Pjanic-Arthur csere és a Hakimi-biznisz is jól példázza mindezt. A sorba most a gyengébb idei év után jövőre újra dobogóra vágyó Napoli is beszállni látszik, akiknél főleg csatárposzton változhat jelentősen a keret.

Olasz jelentések szerint a dél-olasz klub megegyezett elsőszámú kiszemeltjével, Victor Osimhen rábólintott a csapat által kínált szerződési feltételekre. A 21 esztendős nigériai támadó az idei szezonban keltette fel a top csapatok figyelmét, hiszen 27 bajnokin 13 gólt szerzett a Lille mezében.

A franciák így minden bizonnyal már idén továbbadják fiatal tehetségüket, bár csak tavaly nyáron szerezték meg őt a Charleroi-tól. A belga klub egyébként nem akármilyen üzletet kötött vele tavaly: Osimhen korábban a Wolfsburg alkalmazásában állt, ahonnan két éve kölcsönvette őt a Charleroi, majd tavaly nyáron végleg meg is vásárolta 3,5 millió euróért – hogy aztán néhány héttel később 14-ért adja tovább a Lille-nek…

A Corriere dello Sport úgy tudja, a tárgyalások végül sikerre vezettek klub és játékos között, a Napoli 2,5 millió eurós alapfizetést kínált a villámléptű támadónak, ami bónuszokkal évi 3 millióra is felkúszhat, erre pedig Osimhen is rábólintott – bár különös pikantériát biztosít az ügynek, hogy jelentések szerint a csatár nincs egészen meggyőződve róla, hogy jó döntés lenne klubot váltania.

Mindezek ellenére úgy tűnik, a transzfert hamarosan leütheti a Napoli, akiknek már “csak” a Lille-el kellene megegyezniük, akik értelemszerűen nem adnák olcsón egyik legnagyobb értéküket. Olyannyira nem, hogy a legtöbb hír arról számol be: a Napoli összesen 100 millió eurót fizetne a gall csapatnak, igaz, ezért az összegért nem csak Osimhen, hanem a szintén rendkívül tehetséges brazil hátvéd, Gabriel Magalhaes is Olaszországba érkezhetne.

Egy ide, egy oda

Mindenesetre Osimhen helye hamar meg is lehet a csapatban, hiszen egyre biztosabbnak tűnik, hogy Arkadiusz Milik négy nápolyi év után máshol kezdi meg a következő szezont. Milik kapcsán sok klub neve felmerült már a Tottenham-től kezdve az Atletico Madridig, de az egyik legkomolyabb kérő a hazai rivális Juventus lehet.

A zebrák helyzetét erősíti, hogy Milik a hírek szerint náluk folytatná leegszívesebben karrierjét, bejárva ezzel Gonzalo Higuain korábbi útját. A Juve két játékossal csökkentené a Napoli által kért 40 milliós vételárat, de sem Federico Bernardeschi, sem Luca Pellegrini nevére nem kapták fel igazán a fejüket a nápolyi vezetők.

De Laurentiis-ék ráadásul mindenképpen külföldre irányítanák támadójukat, és semmiképpen sem támogatják Milik Torinóba szerződését, a lengyel viszont már rábólintott Nedvedék ajánlatára – állítja a Calciomercato.it.

A lengyel szerződése 2021-ben jár le a Napolinál, így ez lehet az utolsó alkalom, hogy komolyabb összegért válhasson meg gólvágójától a Partenopei. Milik számos komoly sérülése dacára 114 meccsen 47 gólig jutott ezidáig kék mezben.