Továbbra is üldöznék a listavezetőt

Szerző: Ragnotti


A sérüléshullám sújtotta rómaiak a középmezőny alján szerénykedő Bikák otthonába látogatnak ma este. A Lazio a Juventus nyomába eredne, a Torino pedig biztonságosabb helyzetbe hozná magát a tabellán.

Torinóban legutóbb kapitulált a Lazio

Ugyanis a Toro jelenleg csak 14. pozícióban található, hat egységre a kieső helyezésektől, ami ugyan még nem vészhelyzet, de könnyen azzá is válhat egy esetleges vereség esetén. Finoman szólva sincs kirobbanó formában az együttes, Longo mester csapata legutóbbi öt meccséből csak egyet tudott behúzni, azt is hazai környezetben az Udinese ellen. Legutóbb Cagliariban 4-2-es vereséget szenvedtek a Bikák, úgy, hogy a második félidő elején három gólos hátrányban is voltak… Közelebb férkőzni végül igen, de kiegyenlíteni nem sikerült Szardínián.

Ma fontos lenne a pont(ok) szerzése a rómaiak ellen, de nem könnyíti meg ezt a feladatot, hogy Baselli nem léphet pályára, Boye már régebb óta harcképtelen, és Zaza is kisebb sérüléssel küzd, bár nevezve van a találkozóra. Longo mester 24 fős kerettel fogadja a Laziót, íme:

Kapusok: Rosati, Sirigu, Ujkani
Védők : Aina, Ansaldi, Bremer, De Silvestri, Djidji, Ghazoini, Izzo, Lyanco, N’Koulou, Singo
Középpályások: Adopo, Berenguer, Greco, Lukic, Meite, Rincon
Támadók: Belotti, Edera, Millico, Verdi, Zaza

Ebben a hadműveletben nagy szükség lenne a házi gólvadász, Belotti találataira is, aki eddig tizenegy alkalommal köszönt be az ellenfeleknek. Messze ő a gárda legeredményesebb játékosa, de ez talán nem is meglepetés.

Szárnyaló Sasok

A Lazio az elmúlt fordulóban nagy munkával tudott fordítani hazai pályán a Fiorentina ellen, Ribery szerzett vezetést a Violáknak, amit a hajrában Immobile és Luis Alberto góljaival tudott megfordítani a római együttes. A szokásos végjátékos remek koncentrációjával négy egység távolságban maradtak a listavezető Juventus mögött a tabellán a Sasok, akik így továbbra is a Zebrák első számú üldözői a Serie A-ban.

Simone Inzaghi együttesének van tartása és mentális ereje, és bár sok a sérült a csapatban, ma csak győzelemmel lennének elégedettek Torinóban. Testvére, Filippo Inzaghi tegnap jutott fel hivatalosan is csapatával, a Beneventóval az első osztályba, megnyerve a Serie B-t, ami majd biztosan motiválhatja majd a Sasok mesterét is a bajnokság végjátékában.

Gondok persze náluk is akadnak, hiszen Adekanye, Lulic, Lucas, Luiz Felipe és Cataldi is hiányzik majd sérülések miatt a csapatból. A keret a következő:

Kapusok: Guerrieri, Proto, Strakosha
Védők: Acerbi, Armini, Bastos, Lazzari, Lukaku, Patric, Radu, Silva, Vavro
Középpályások: A. Anderson, D. Anderson, Cataldi, Falbo, Jony, Luis Alberto, Marusic, Milinkovic, Parolo
Támadók: Caicedo, Correa, Immobile.

A rómaiak bízhatnak nagyszerű támadó arzenáljukban, Immobile 28, Caiceido pedig 8 alkalommal talált be az ellenfeleknek. Az olasz klasszisához nem férhet kétség, kérdés, hogy csatártársa mennyire tudja támogatni a bajnokság hátralévő részében.

A két csapat legutóbb Rómában találkozott egymással, akkor 4-0-s Lazio-sikert hozott az összecsapás, de az ugyancsak tavalyi torinói meccs eredménye óvatosságra intheti a Sasokat, mivel akkor 3-1-es Toro siker született.

A mérkőzést Massa játékvezető dirigálja majd, a Digi Sport 1 élőben közvetíti 19 óra 30 perctől.