A Benevento feljutott az első osztályba!

Szerző: Adamo


serie-b-logo

Hétfő esti győzelmével biztosította jövő szezonbeli Serie A-s tagságát az olasz másodosztályt (Serie B) toronymagasan vezető Benevento gárdája. Filippo Inzaghi legénysége a második vonal 31. fordulójában a Juve Stabia elleni 1-0-s győzelemmel abszolválta a feljutást.

A Benevento az idei szezont gyakorlatilag végig vezetve, utcahosszal nyerte meg. Hét fordulóval a vége előtt 24 pont az előnye a második helyezett Crotone csapata előtt. Ezzel a másodosztály történetének valaha volt legkorábban bebiztosított feljutását érte el, s a gárda fennállása során másodszor szerepelhet a legjobbak között a 2017-2018-as idényt követően.

A “Boszorkányok” húzóemberei voltak az idei szezonban az egykori Napoli-ikon, Christian Maggio, valamint Lorenzo Insigne öccse, Roberto, továbbá olyan rutinos játékosok szolgálták még az együttest az idény során, mint Marco Sau, Nicolas Viola, Pasquale Schiattarella vagy éppen Perparim Hetemaj.

A másodosztályból a második helyezett fog még automatikusan feljutni, míg a harmadiktól a nyolcadik helyig végző csapatok pedig a playoffban vesznek részt a bajnokság végeztével, melynek győztese szintén csatlakozhat a Serie A-s mezőnyhöz.

A Serie A utolsó három, kieső helyén jelenleg a Lecce, a Brescia és a SPAL csapata foglal helyet, utóbbi kettő jócskán lemaradva a bennmaradástól.