Inter: jöhet a következő feladat a piacon

Szerző: Adamo


A Hakimi megszerzéséről történt megállapodást követően a legfrissebb sajtóhírek szerint újabb tehetséges fiatal játékosra készül kivetni a hálóját a következő szezonnak komoly tervekkel nekivágó Inter gárdája.

A La Gazzetta dello Sport ismét megerősítette, hogy a milánóiak számítanak a legfőbb favoritnak napjaink legnagyobb olasz tehetsége, Sandro Tonali leigazolására a Bresciától. Várhatóan a felek 50 millió euró környékén egyezhetnek meg a fiatal játékos klubváltásáról.

A 19 esztendős szervező középpályás az idei szezonban mutatkozott be az első osztályban, és 2019-ben debütált az olasz felnőtt válogatottban. Páratlan játékintelligenciája és kiváló technikai képességei jóvoltából számtalan nagy csapat szeretné őt mielőbb a soraiban látni. A Brescia mérkőzésein a szezon felfüggesztéséig hetente tűntek fel európai topklubok játékosmegfigyelői miatta.

A tehetséges játékost a komplett olasz élmezőny szeretné soraiban látni. A közelmúltban a teljesség igénye nélkül olasz sajtóinformációk szerint az Inter mellett a Juventus, az AC Milan, az AS Roma és a Napoli egyaránt érdeklődött iránta. Továbbá nemrégiben az Ajax Amszterdam és a Borussia Dortmund ugyancsak megfigyelte már őt, és a két manchesteri óriásklub is lesben áll érte. A közelmúltban a Brescia elnöke, Massimo Cellino maga erősítette meg, hogy még a Real Madrid és a Barcelona is megkereste őt a fiatal játékos kapcsán, aki azonban mindenképpen hazájában szeretne továbbra is játszani.

Tonalit az olasz sajtó a poszt egykori tanítómesteréhez, Andrea Pirlóhoz hasonlítja, aki azt mondta, hogy szerinte teljesen más stílusban játszanak, ezzel együtt az AC Milan és a Juventus egykori ikonja a Serie A jelenlegi legjobb középpályásának nevezte fiatal követőjét.

A kiesőjelölt Brescia karmestere az idei szezonban 28-ból 25 mérkőzésen kezdőként lépett pályára. Leigazolásával az Inter középpályáján tovább folytatódhat a fiatalítás, melyet tavaly már Barella és Sensi leigazolásával megkezdtek.