Esti meccsdömping szériában

Szerző: Ragnotti


Négy mérkőzést is rendeznek egy időben a Serie A-ban, fél nyolcas kezdéssel a 28. forduló vasárnapi játéknapján. Nápolyban, Genovában, Sassuolóban és Udinében is kiélezett meccsek várhatóak ma este.

Napoli-SPAL

Nápolyban vendégeskedik a kieső pozícióban szerénykedő SPAL, amely már vészes, nyolc egység távolságra került a még bent maradást jelentő helyezéstől… Mondanunk sem kell, hogy négy meccses győzelmi sorozatban lévő, friss kupagyőztes Napoli otthonában milyen nagy bravúr kellene a ferrarai együttesnek, hogy pont(ok)at szerezzenek… Hazai oldalon Malcuit, a túloldalon Berisha nem léphet csak pályára sérülés miatt. A két csapat legutóbbi összecsapása Ferrarában 1-1-es döntetlennel végződött, de előtte is csak 2-1-re tudott győzni a Partenopei a SPAL ellen. Ezekre a szoros találkozókra építhet a kilátástalannak tűnő helyzetben egyensúlyozó SPAL. A mérkőzést Luca Pairetto játékvezető dirigálja majd a San Paolóban.

Gólcsúcstartó Mertens akcióban

Sampdoria-Bologna

A kiesés szele által megcsapott genovaiak a középmezőnyben tanyázó Bologna ellen szeretnének biztonságosabb zónába kerülni ma este. A Ranieri által irányított Samp úgy kell hogy pontokat szerezzen , hogy nem áll a mester rendelkezésére a csapat vezére és alapembere, a vádlisérüléssel bajlódó Quagliarella… Ezért most fókuszba kerül újra és újra a volt válogatott Gabbiadini játéka , aki a Roma elleni vereség alkalmával be tudott találni. A hazaiaknál Jankto és Ferrari sem léphet pályára, a vendégeknél Olsen hiányzik hasonló okok miatt. Doveri játékvezető dirigálja majd a találkozót. A két csapat legutóbbi összecsapása 2-1-es Bologna sikerrel végződött Mihajlovic csapatának otthonában, ma ez a kimenetel még nagyobb kudarcnak számítani, jöhet a Ranieri-mágia?

Gabbiadini főszereplő lehet ma

Sassuolo-Verona

A középmezőny biztonságát élvező együttesek közül a vendég Veronának vannak komolyabb álmai a bajnokságot illetően. Hiszen a Hellas négy egységre van a hatodik helyezett Napoli mögött, amely már Európát jelenthetné a gárda számára. Bár a déliek elleni hatpontos mérkőzést az előző fordulóban elbukta a csapat, most újabb esélyt kaptak a felzárkózásra. De ehhez idegenben kellene győzniük ma este Reggio Emíliában! Davidovic, Eysseric és Fraaroni nélkül is bravúrt kell hoznia Juric gárdájának. Az ellen a Sassuolo ellen, amely az Inter otthonában legutóbb 3-3-as döntetlent ért el a bajnokságban. Adok-kapok típusú mérkőzésnek ígérkezik, annak ellenére hogy két legutóbbi párharcot is a Sassuolo nyerte meg 1-0-ás különbséggel. Giua játékvezető dirigál majd a meccsen. Életben maradnak a Hellas európai álmai?

Európai álmok

Udinese-Atalanta

A ” hagyományoknak” megfelelően (?) az idény vége felé ismét a kiesz zóna határára sodródott az Udinese és ha ma nem szerez pontot legalább otthonában a bergamóiak ellen, akkor stresszes lehet a bajnokság befejezése a csapat számára. Legutóbbi öt meccsükből egyetlen partit sem sikerült nyerni, bár a remiket szépen gyűjtötték a zebramezesek… Egy a bökkenő, a nagyszerű formában szárnyaló Atalanta az ellenfél, amely legutóbb a Laziót verte kétgólos hátrányból fordítva. Még a dobogó sem elérhetetlen Gasperini csapata számára, amivel megismételnék ez előző bajnokságban elért csodás idényüket. A hazai csapatban De Paul és Mandragora sem játszhat, a vendégeknél nincs hiányzó! Di Bello játékvezető fogja kivezetni a csapatokat a mérkőzésen. A két csapat legutóbbi találkozása 7-1-es sikerrel végződött! Szorosabb lehet ma?

Félelmetes Bergamo

A mérkőzéseket a DIGI Sport csatornái közvetítik majd, fél nyolcas kezdéssel.