Egy kupát már biztosan nyert 2020-ban a Juventus

Szerző: Adamo


A még februárban megrendezett elődöntőket követően a vártnál jóval később, zárt kapuk mögött bonyolították le szombat este Terniben a Coppa Italia Serie C fináléját a vendéglátó Ternana és a Juventus U23 csapata között.

Ugyan a mérkőzés elején a veterán Carlo Mammarella találatával a hazaiak szereztek vezetést, a torinói zebracsikók már a szünet előtt fordítani tudtak a harmadosztályban jól csengő névnek számító Matteo Brunori és a tehetséges tunéziai irányító, Hamza Rafia találataival. A Juventus 2-1-es győzelmével tehát megnyerte a kupát és a két évvel ezelőtt életre hívott klub első jelentős sikerét érte el.

A Juventus U23 csapatának kapitánya nem más, mint a korábban a Honvédot is megjáró Raffaele Alcibiade, húzóembernek számít még a veterán gólfelelős Ettore Marchi, továbbá olyan tehetséges fiatalok jutnak időről időre szóhoz a csapatban, mint Ferdinando Del Sole, Luca Coccolo, Luca Zanimacchia, Giacomo Vrioni vagy a brazil Wesley.

“Nem ez volt a legszebb mérkőzésünk a szezonban, de küzdöttünk becsülettel, és végül elértük a célunkat. Nyilván ilyen hosszú kihagyás után ezzel is elégedettnek kell lennünk. Ez egy kis trófea egy hatalmas múlttal rendelkező klub életében, de ezt is meg kell becsülni. A srácok számára nagyon sokat jelent ez az elismerés, a többség hatalmas jövő előtt állhat, a mostani kupagyőzelem pedig még nagyobb célok felé sarkallhatja őket” – vélekedett a torinóiak trénere, Fabio Pecchia.

A harmadosztályban július 1-jétől veszi kezdetét a rájátszás hosszú küzdelemsorozata, melyben természetesen a finálé mindkét résztvevője érdekelt lesz.