A Lazio is nagy fogásra készül

Szerző: Adamo


Az Interhez hasonlóan, hosszú veretlenségi sorozata után a második helyen a Serie A tabelláján a Juventus mögött immár 7 ponttal lemaradó Lazio gárdája is nagy fogásra készül az átigazolási piacon.

Többek közt Gianluca Di Marzio és a Corriere dello Sport is megerősítette,hogy a Hellas Verona idén felfedezett ifjú hátvédje, Marash Kumbulla a római gárdához készül igazolni.

A 20 éves albán védő kegyeiért versenyző csapatok hosszú sorából eddig az Inter tűnt a favoritnak, de többek közt a Napoli, a Fiorentina, a Bayern München, a Manchester United és a Chelsea is érdeklődött iránta. Az olasz sajtó azonban immár arról számolt be, hogy Kumbulla a Lazio soraiban köthet ki. Az ellenértékről megoszlanak a vélemények: egyes források 28-30 millió euróról írnak, mások pedig 18-20 millió euró kifizetése mellett a Lazio két játékost, Cristiano Lombardit és Riza Durmisit vonná be az üzletbe. Alighanem ez már csak részletkérdés lehet.

Kumbulla a Verona saját nevelésű játékosa, a korosztályos csapatok végig járása után a tavalyi szezonban mutatkozhatott be a legjobbak közt, de az igazi áttörést az idei kiírás hozta meg számára. A tehetséges játékos ősszel még sérülésekkel bajlódott, december óta azonban kirobbanthatatlan a Hellas kezdőjéből, sallangmentes, megbízható játékával pedig hétről hétre egyre több követőt állít maga mögé.

A Serie A idei szezonjában 20 mérkőzésen lépett pályára klubjában, vezérletével a Hellas az Európa-liga-szereplést üldözi, miközben tavaly már hazája válogatottjában is bemutatkozhatott.

A bajnoki cím ugyan egyre távolabbinak tűnhet Simone Inzaghi csapata számára, de a jövőévi Bajnokok Ligája-szereplés gyakorlatilag borítékolható, a kettős terhelés időszakára pedig elengedhetetlen az erősítés valamennyi poszton. A Lazio hátsó alakzata mindenesetre biztatóan festhetne, ha Luiz Felipe és Acerbi mellé valóban meg tudnák szerezni Kumbulla játékjogát…