Mumusa ellen játszik a Juventus a kötelező győzelemért

Szerző: scribacchino


serie-a-logo

Bár nem kérdés, ki az esti meccs favoritja, a Lecce meglepő statisztikát mutathat fel a Juventus ellen, amennyiben sikerül elkerülnie a vereséget.

A Juventus-Lecce mérkőzéssel veszi kezdetét a Serie A 28, fordulója ma este 21:45-kor.

Bár a Lecce legutóbbi három, egyaránt vesztes tétmeccsén összesen 15 gólt kapott, és botrányos formában érkezik Torinóba, egy adatban azért mindenképp bízhatnak: történetük során először fordulhat velük elő, hogy egymást követő 3 meccsen sem tudja őket legyőzni a Bianconeri.

A címvédő “mumusának” azért így is kisebb fajta csodára lenne szüksége a pontszerzéshez, főleg, hogy a Bologna elleni bajnokin már lényegesen jobb focit mutattak be Sarri fiai, mint az azt megelőző mérkőzéseiken. Ha a Juve nyer, átmenetileg 7 pontra növeli az előnyét az első helyen, amellyel még nagyobb nyomás alatt tudná tartani a Lazio-Inter párost.

Ugyan Liveraninak nélkülöznie kell majd néhány fontos játékosát, név szerint Gianluca Lapadulát, Diego Fariast, Zan Majert, Alessandro Deiolát és Cristiano Dell’Orcot, igazán talán Sarri van nehéz helyzetben a sérültekkel: a mesternek nincs elérhető bal-bekkje, így kényszerből Blaise Matuidit játszathatja majd ebben a pozícióban. A félig már Barca-játékosként elkönyvelt Pjanic, és a szintén kétes jövő előtt álló Rabiot egyaránt helyet kaphat majd a hazai kezdőben.

Várható kezdők:

Juventus (4-3-3): Szczesny; Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Matuidi; Bentancur, Pjanic, Rabiot; Bernardeschi, Dybala, Ronaldo

Eltiltva: Danilo

Sérült: Chiellini, Alex Sandro, Demiral, Khedira, De Sciglio

Lecce (5-3-1-1): Gabriel; Donati, Meccariello, Lucioni, Rossettini, Calderoni; Mancosu, Tachtsidis, Barak; Falco; Babacar

Eltiltott: –

Sérült: Dell’Orco, Deiola, Lapadula, Majer, Farias