Bombaigazolással nyithatja a nyarat az Inter

Szerző: Benedicto


Miközben még a bajnokság vége is távolinak tűnik, a klubok már gőzerővel dolgoznak a keret megerősítésén is a következő szezonra. Az Inter pedig könnyen lehet, hogy komoly transzferrel indítja majd a mercatot, ugyanis a jelek szerint hamarosan bejelenthetik Achraf Hakimi leigazolását.

A marokkói mindenest Európa legígéretesebb tehetségei között tartják számon, teljesítményét látva nem is véletlenül. Hakimi a Real Madrid nevelése, de az elmúlt két idényt a Dortmundnál töltötte, ahol 72 meccsen 12 gólt és 17 gólpasszt jegyzett eddig – dacára annak, hogy többnyire jobbhátvédként szerepel.

Gianluca Di Marzio számolt be róla nemrég, hogy értesülései szerint a Nerazzurri vezetősége már meg is állapodott a játékossal a folytatásról, sőt, a Királyi Gárdával is megvan a megállapodás – ez egyébként a transzferguru szerint már márciusban megtörtént, igaz, teljes titokban. Ráadásul ami igazán komoly fegyvertény: bár Hakimi értékét 56 millió euróra tartja a mértékadó transfermarkt, Di Marzio szerint mindössze 40 millió euró és némi bónuszok fejében kerülhet Milánóba.

Hakimi játékjogát ráadásul a Dortmund is szeretné véglegesíteni, de az Inter mellett többek között a Manchester City és a Bayern München is szívesen látná őt a sorai közt.

A védelem mindkét oldalán, de akár a középpálya szélein is bevethető Hakimi idén 5 gólt és 10 gólpasszt osztott már ki a Bundesligában, a Bajnokok Ligájában pedig 8 meccsen 4 alkalommal is betalált. Az Internél 5 éves szerződést írhat alá, évente 5 milliós fizetésért kergetheti majd a bőrt kék-feketében.