Serie A: hatpontos rangadó az Európa-ligáért

Szerző: Adamo


serie-a-logo

A Serie A 27. fordulójának második játéknapján egy kifejezetten izgalmas mérkőzésre van kilátás a hatodik Napoli és a jelenleg őket a nyolcadik helyen egy pont hátrányból üldöző Hellas Verona között.

Mindkét csapat jó passzban, egy-egy nagy sikert követően várhatja az egymás elleni összecsapást. A nápolyiak a múlt héten megnyerték a Coppa Italia fináléját a Juventus ellen büntetőkkel, a veronaiak pedig az újrakezdést követő első meccsükön 55 percen át emberhátrányban játszva is felülmúlták a Cagliarit 2-1 arányban a Serie A-ban.

A Milan tegnapi győzelmével egyre élesebb a harc az utolsó Európa-ligát érő helyezésért, a Napoli a Kupa megnyerésével biztosította helyét a nemzetközi porondon, a szezon meglepetéscsapatai közül azonban a Hellas egy, a Parma három pontra van csak lemaradva az El-selejtezőt érő, hetedik helyezéstől.

Gattuso a védelemben Manolasra és Malcuit-re, a középpályán Lobotkára nem számíthat sérülésből kifólyag, míg a Hellasnál a múlt fordulóban kiállított Borini mellett Dawidowicz, Eysseric és Pessina sem lesz bevetésre kész.

Az utolsó öt egymás elleni mérkőzést kivétel nélkül a Napoli nyerte, az elmúlt két alkalommal egyaránt 2-0 lett az eredmény, de ősszel a Hellas alaposan megszorongatta a délieket, kicsit csalóka volt akkor az eredmény. A Gialloblú utoljára 2015. március 15-én győzte le a Serie A-ban a Napolit.

A várható kezdőcsapatok:

Hellas Verona: Silvestri; Rrahmani, Gunter, Kumbulla; Faraoni, Amrabat, Veloso, Lazovic; Verre, Zaccagni; Di Carmine

Napoli: Ospina; Di Lorenzo, Maksimovic, Koulibaly, Mario Rui; Fabian Ruiz, Demme, Zielinski; Politano, Milik, Insigne

A mérkőzés kedd este, 19:30-kor kezdődik és a Digi Sport 1 csatorna közvetíti élőben.