“Nem szeretem az öt cserét” – Juric

Szerző: Benedicto


Igazi rangadóra készül ma este a szezon meglepetéscsapata, a Hellas Verona, amely az Európa-liga indulásért csatázik majd a Napolival. A mérkőzés kapcsán a veronaiak vezetőedzője, Ivan Juric elsősorban a közelmúlt egyik nagy újításáról formált véleményt.

A koronavírus-járványt követő leállás azt eredményezte, hogy az európai bajnokságokat feszített tempóban, néhány hét alatt kell befejezni, ez pedig értelemszerűen a megszokottnál sokkal nagyobb terhet rak a csapatokra és játékosokra. Ebben próbál nekik segíteni a néhány hete hozott új szabály, amelynek értelmében a szezon végéig a megszokott három helyett öt cserével élhet minden csapat.

A veronaiakat vezető Ivan Juric viszont nem nagy híve az új lehetőségnek, amit az is jól mutat, hogy csapata újrakezdést követő első meccsén csupán három cserét használt el a Cagliari ellen.

“Nem szeretem az új szabályt. Nem igazán érdekel, még akkor sem, ha nyilvánvalóan segítséget jelenthet. A Cagliari ellen is csak hármat cseréltem.”

“Ha lecseréled a fél csapatot, nyilvánvalóan megváltozik a játék képe még akkor is, ha addig remekül teljesített a gárda.”

“Vannak bizonyos szerepkörök egy meccsen, ahol nem szeretek menet közben változtatni, ha a kezdő játékosok meggyőzően játszanak.” – summázta edzői hitvallását Juric a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

A Verona egyértelműen a szezon meglepetéscsapatává nőtte ki magát, hiszen újonc létére a 7. helyen kezdte a fordulót, mindössze egy ponttal maradva le mai ellenfelétől, a már Európa-liga indulást érő helyen álló Napolitól. Juric tanítványai december és március között egy 9 mérkőzést és 3 hónapot felölelő veretlenségi sorozatot is felépítettek, amely során többek között a Juventust is legyőzték, a Milannal és a Lazioval pedig ikszeltek.

A visszatérést követően a Cagliarit 2-1-re verték hazai pályán, így amennyiben ma este legyőzi a Napolit, Juric gárdája a 6. helyen fejezheti be a fordulót. A Verona egyébként júlis 1-től új címerrel igyekszik majd meghódítani a világot.