Serie B: élesedik a harc a Benevento mögött

Szerző: Adamo


serie-b-logo

A Serie A küzdelmeihez hasonlóan az elmúlt héten az olasz másodosztály (Serie B) 2019-2020-as idénye is újraindult, az újrakezdést követő első teljes fordulón már túl is vagyunk.

A Filippo Inzaghi által vezetett Benevento újabb győzelemével már 22 pontosra növelte előnyét az élen, gyakorlatilag már csak az a kérdés, hogy a Stregoni melyik fordulóban biztosítja be az élvonalbeli tagságát. A Serie B élmezőnye viszont rendkívül kiegyenlítetten alakul mögöttük. A második, automatikus feljutó helyen tanyázó Crotone mindössze két ponttal előzi meg a harmadik Frosinone csapatát. Eközben tavalyi másik két Serie A-s kieső, Chievo a nyolcadik, valamint az Empoli a már nem rájátszást érő kilencedik helyen is csak 8, ill. 10 egységgel van lemaradva a második helyezett mögött.

A kiesés elleni harcban a Livorno sorsa megpecsételődni látszik, hiszen a másodosztály sereghajtója az osztályozótól is 14 pontra van, de a Trapani és a Cosenza se nagyon engedhet már meg hibát magának a hátralévő 9 fordulóban, ha leszeretné dolgozni tetemes hátrányát.

A Serie B 29. fordulójának eredményei

A Serie B aktuális állása a 29. forduló után


A Serie B aktuális idénye a pénteki napon folytatódik egy újabb, teljes fordulóval. Mint ismeretes, a szezon végeztével az első két helyezett automatikusan feljut a Serie A-ba, a harmadiktól a nyolcadik helyig bezárólag végző csapatok a rájátszásban vesznek részt, melynek végső győztes ugyancsak csatlakozik az élvonal jövő évi mezőnyéhez. Az utolsó három helyezett automatikusan kiesik, míg a tabella végelszámolásánál a 16-17. helyen végző csapatok osztályozót játszanak egymással a bennmaradásért.